Hírek

Hiánypótló informatikai tananyag látássérült felhasználók számára

Az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány megalapítása óta fontosnak tartja a vak és gyengénlátó emberek informatikai képzését, ezért már számos speciális tananyagot készített a számítógépes felhasználói ismeretek minél szélesebb körben történő elterjesztése érdekében. Örömmel jelentjük be, hogy az alapítvány ezúttal az adatbázis-kezelés modul billentyűzet centrikus használaton alapuló, hiánypótló oktatóanyagát teszi elérhetővé az informatikai tudásukat gyarapítani kívánó látássérült emberek számára.

Az Európai Számítógép-használói Jogosítvány (röviden ECDL, angolul European Computer Driving Licence) népszerűségét világszerte konkrét követelményrendszerének és moduláris formájának köszönheti.

A most megjelenő adatbázis-kezelés tananyag a hivatalos ECDL Syllabus 5.0 alapján készült, így tartalmaz minden olyan információt, amellyel a látássérült felhasználók az adatbázis-kezelés ECDL modul vizsgájára felkészülhetnek. A feladatok megoldásai elsődlegesen a billentyűzet és a képernyőolvasó használatára épülnek. Az adatbázis-kezelés tananyagot az alapítvány két munkatársa, Herczeg Lajos és Faludi Zsolt készítette. A tananyag a Microsoft Office Access 2016 adatbázis-kezelő alkalmazás használatát mutatja be, azonban azok számára is hasznos lehet, akik az adatbázis-kezelésre nem a Microsoft Access programot használják, mert oly módon mutatja be a szakterületet, hogy, annak ismeretanyaga más szoftver esetén is felhasználható legyen.

Alapítványunk reméli, hogy a tananyag sokaknak fog segítséget nyújtani, és egyre többen fognak vállalkozni ECDL vizsgára, hiszen a számítógép-kezelői tanúsítvány nagymértékben megnöveli a látássérült emberek munkavállalási esélyeit. A tananyagot különösen ajánljuk középiskolai diákoknak és egyetemistáknak, de azon munkavállalóknak is, akik adatbázis-kezeléssel összefüggő munkakörben szeretnének elhelyezkedni.

A tananyag kiadását a LogMeIn Kft. támogatta.

Az adatbázis-kezelés a többi oktatóanyaggal együtt bárki számára hozzáférhető és ingyenesen letölthető pdf, nagy betűméretű pdf és hangoskönyv formátumban az alapítvány honlapjának letöltés oldaláról.

Sikeres és örömteli tanulást kívánunk minden érdeklődő látássérült felhasználó számára!

 

„Informatika a látássérültekért" Alapítvány

2016-12-01,
Nyomtatás gomb Nyomtat