Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

PEARL hordozható olvasókamera

Villámgyors, hordozható beolvasó eszköz, amely együttműködik a JAWS optikai karakterfelismerő szolgáltatásával

A Pearl kamera összecsukott állapotban, és a hozzá való védőtok

A  PEARL® hordozható eszközzel és a JAWS szoftverrel nyomtatott szövegekhez férhet hozzá jó minőségű felolvasásban. Az összecsukható kamera másodpercek alatt készen áll a számítógéphez történő csatlakozásra, és a szöveg beolvasására.

A PEARL képes együttműködni a JAWS 2018 és újabb verzióinak karakterfelismerő funkciójával. Egy billentyűparancs kiadásával felismertetheti és felolvastathatja az aktuális oldalt a JAWS képernyőolvasóban beállított hangkarakterrel. A JAWS-ban beállítható a felolvasás sebessége és a kívánt hang.

Automatikus módban a Pearl érzékeli a kamera alatti mozgást, minden lapozáskor beolvassa az új oldalt. A beolvasás végét kattogó hang jelzi. Kinyitott könyvek esetén a Pearl két oldalt dolgoz fel egyszerre, megőrizve az oldalszámozást.  A nagyalakú könyvek úgy is beolvastathatóak, hogy először a páros oldalak kerülnek feldolgozásra, majd a könyvet megfordítva a páratlanok.

A beolvasási folyamat során a JAWS bejelenti az oldal tájolását, azaz, hogy a kép oldalára forgatva, fejjel lefelé vagy helyes pozícióban látható. A JAWS felismeri az oldalon belüli hasábokat, megőrzi azok logikai sorrendjét. A JAWS nyelvi beállításainak megváltoztatásával az idegennyelvű dokumentumok anyanyelvi beszédszintetizátorral is felolvastathatóak.

Az oldal beolvasását követően a JAWS összes audio beállítási lehetősége rendelkezésre áll.

A Pearl kamera egy könyv fölé állítva, laptophoz csatlakoztatva

A Pearl és JAWS páros egy kiváló, hordozható szövegfelismerő megoldás! A készülék másodpercek alatt felállítható. Stabil felületet és lapigazítási lehetőségeket biztosít, hogy tetszőleges körülmények között, jó minőségű képet tudjon készíteni.

USB porton keresztül működtethető, nem szükséges hozzá elem vagy saját külső áramforrás. A használat befejeztével a PEARL 35,6×7,6×5,4 cm méretűre összecsukható, és a mellékelt neoprén védőtokba helyezhető. A tok vállpántja segítségével hordozható, illetve aktatáskába vagy hátizsákba helyezhető.

Rendszerkövetelmények: • 1 db USB 2.0 port • JAWS 2018 vagy újabb • A PEARL által beolvasható terület mérete 22,9×30,5 cm.

 

További információért kérjük, forduljon értékesítésünkhöz illetve ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére