Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Tevékenységeink összegzése

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány közhasznú tevékenysége kiterjed minden olyan területre, amelyen az informatika a vak és gyengénlátó emberek segítségére lehet. Munkánk rendkívül szerteágazó, a szó szoros értelmében részesei vagyunk a vak és gyengénlátó emberek, az olvasásban akadályozottak, az egyéb fogyatékossággal élők, az idősek és az informatika újdonságai iránt érdeklődők mindennapjainak.

Főbb tevékenységeink közé tartozik a vak és gyengénlátó emberek számítógép-használatához nélkülözhetetlen képernyőolvasó és nagyító programok honosítása és adományozása, továbbá jó minőségű használt számítógépek és digitális diktafonok adományozásával segítjük vak és gyengénlátó ügyfeleink továbbtanulását, munkavállalását, szabadidejük hasznos eltöltését.

Informatikusaink kreatív és innovatív munkájának köszönhetően saját programokat is fejlesztünk, ennek egyik példája a Beszélő Linux, amelyről szintén olvashatnak weboldalunkon. Számos nemzetközi kutatócsoport projektjében is aktívan részt veszünk.

Fontos számunkra, hogy nemcsak alapítványunk weboldala, hanem a lehető legtöbb honlap akadálymentes és naprakész legyen a vak és gyengénlátó, az idős, az informatikával most ismerkedő emberek, vagyis mindenki számára. Annak érdekében, hogy ez megvalósulhasson, akadálymentesítési szakértést vállalunk.

Oktatási tevékenységünk középpontjában a korszerű informatikai eszközök használatának elsajátíttatása áll vak és gyengénlátó emberek számára. Modern oktatótermünkben, kis csoportokban, többéves tapasztalattal rendelkező, látássérült és látó oktatóink segítenek tanfolyamaink látogatóinak a speciális programok valamint a számítógép-használat alapjainak megtanulásában. Az épületünkben zajló és kihelyezett tanfolyamaink mellett számos eszközbemutatót is tartunk, ahol a látássérült érdeklődők és családtagjaik, oktatóik elfogulatlan és naprakész tájékoztatást kaphatnak szakembereinktől a látássérültek rendelkezésére álló legkorszerűbb eszközökről, amelyeket természetesen ki is próbálhatnak.

Ahhoz, hogy gördülékeny legyen a tanulás, saját tananyagokat fejlesztünk, valamint elismert külföldi szakemberek tananyagait fordítjuk, adaptáljuk a helyi viszonyoknak megfelelően.

Mivel mi valóban tapasztaljuk, megéljük, hogy az informatika nélkülözhetetlen része a mindennapoknak, számos olyan területen is jelen vagyunk, amely első megközelítésben nem tartozna az informatikához. Tisztában vagyunk vele, hogy a vak és gyengénlátó emberek számára a számítógép nem csupán munkaeszköz, a mindennapi tájékozódásban, kulturálódásban nagyobb szerepet tölthet be, mint a látó emberek esetében. Lapról hangra szolgáltatásunkkal a modern technika és elkötelezett önkénteseink munkájának ötvözésével tesszük elérhetővé a vak és gyengénlátó emberek számára a legkülönbözőbb újságok, folyóiratok cikkeit.

Munkánkkal nemcsak a felnőtt látássérülteket támogatjuk, hanem nagy figyelmet fordítunk a vak és gyenglénlátó diákok informatikai képzésére. Minden évben támogatjuk vak és gyengénlátó diákok részvételét a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborban, ahol velük egyidős, a világ számos országából érkező látássérült tanulókkal együtt ismerkednek az informatika nyújtotta legújabb lehetőségekkel és természetesen egymás kultúrájával, szokásaival is.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére