Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

MAGic képernyőnagyító szoftver

(Kifutott termék, helyette gyengénlátó felhasználók számára a ZoomText képernyőnagyító szoftvert ajánljuk! ZoomText termékoldal.)

MAGic kép

Az amerikai Freedom Scientific cég által kifejlesztett MAGic képernyőnagyító program segítségével a gyengénlátó felhasználók ugyanúgy tudják használni a különféle programokat, mint a jól látó felhasználók. A MAGic nem helyettesíti, csak felnagyítja a Windows operációs rendszerben futtatható programok felületeit.

Demókép fókuszkiemelés egérkurzor

A MAGic 14.0 verzió talán legfontosabb újdonsága, hogy támogatja a Windows 10 operációs rendszert, valamint az Office 2016 irodai szoftvercsomagot.
A MAGic 14.0 teljesen új kezelőfelületet kapott. A megjelenéshez, a beszédhez és az egyéb segédprogramokhoz tartozó műveletek külön lapokra lettek csoportosítva a MAGic kezelőfelületén. Ezzel az új kialakítással könnyebben és gyorsabban található meg a kívánt művelet.
A MAGic képernyőnagyító tartalmazza a JAWS képernyőolvasó egy speciális változatát is, ebből adódóan az információk, szövegek felolvasása és a billentyűzet használata kiemelkedő.
A szoftverrel akár 1-60-szoros nagyítást is beállíthatunk, ötféle nagyítási szisztéma szerint (teljes képernyős-, fél képernyős nagyítás, mozgatható és stabil, valamint dinamikus nagyítási terület, melyek mérete változtatható). Könnyedén válthat a nagyított és az eredeti kép között a jobb tájékozódás érdekében. Lehetőség van több képernyős használatra is, ilyenkor a két képernyőn más és más tartalom jelenhet meg, változtatható a nagyítás mértéke és egyéb jellemzői az egyes monitorokon. A funkció használatához Windows 7 vagy újabb operációs rendszer szükséges.

Azon gyengénlátó felhasználóknak, akiknek a színkontrasztok használata megkönnyíti az olvasást, a program használata során alkalmazhatunk inverz beállítási módot. Ez azt jelenti, hogy a képernyőn megjelenő szöveg és háttér színei felcserélhetők.

Egérkurzor piros ovális

A képernyőn gond nélkül mozoghat minden irányban, a nagyított kép követi az egérkurzor mozgását. Az egérkurzor inverzbe is átváltható, ilyenkor egy célkereszt is segíti az egérkurzorral való tájékozódást. Billentyűzet segítségével akár folyamatosan szabályozható sebességgel, ún. pásztázással is közlekedhet, azonban közvetlenül is ugorhat a képernyő tetejére, aljára, bal vagy jobb szélére. Bárhol a képernyőn a nagyítástól függően kijelölhet egy területet az ún. „figyelőkeret” üzemmódban, és ez látható felnagyított állapotban.

Fókuszkiemelés piros

A szoftver a vonalak jobb láthatósága érdekében rendelkezik olyan funkcióval is, amely a nagy méretű nagyításokban a szaggatott ábrázolást a vonalak kisimításával kerüli ki.

A Text ViewerTM szövegmegjelenítő a képernyő tetején vagy alján megjelenő téglalap alakú ablak, amelyikben a szöveg egy sorban jelenik meg folytonosan. Ez teszi lehetővé, hogy bármelyik alkalmazásban dolgozva a Szövegmegjelenítő ablakában szabványosított szövegként mindig mindent elolvashasson. Az ablakban megjelenő szöveg formázása (a betűstílus és betűszín) megválasztható, így egy élő alkalmazásban könnyebben olvasható a szövegmegjelenítő ablakában normalizáltan megjelenő minden szöveg. Az olyan szöveg előfordulásakor hasznos, ha a formázása, változó méretei vagy a színének megfelelő kontrasztja miatt nehéz olvasni.

Szövegmegjelenítő nagy

A MAGic képernyőnagyító programhasználatát megkönnyíti a MAGic nagyfeliratos billentyűzet, ami önmagában is jól használható a gyengénlátó emberek számára. A MAGic nagyfeliratos billentyűzet, szabványos betűkiosztással, vastag erősen kontrasztos billentyűkkel, a nagyítás mértékét szabályzógörgőkkel és – dedikált gombokkal a MAGic közvetlen indítására és a fontosabb funkciók gyors elérésére, – segíti a MAGic képernyőnagyító szoftver használatát. Egyetlen gombnyomással elindítható a MAGic program, majd ha elindult, kényelmesen beállítható a MAGic szinte összes vizuális kiemelési funkciója: az egér- és billentyűzetkurzor kiemelése, a színek kiemelése, a fókusz kiemelése, a nagyítás mértéke, megjeleníthető a weboldalakon a hivatkozások listája stb.

A MAGic programnak beszéd nélküli és beszédtámogatással rendelkező verziója létezik. A beszéd nélküli verziót azokra a gépekre javasoljuk telepíteni, amelyet olyan gyengénlátó ember használ, akinek nem szükséges a felolvasás, mert elegendő számára a vizuális megsegítés. Ha a beszéd nélküli MAGic verziót egy olyan számítógépre telepítik, amelyre a JAWS képernyőolvasó program is telepítésre került, akkor a felolvasás szolgáltatást a JAWS képernyőolvasó biztosítja. A JAWS képernyőolvasó program beszédtámogatását a MAGic képernyőnagyító szoftver képes akadálymentesen használni. A nagyítás és a beszéd funkciók egymástól függetlenül is használhatóak, a beszédtámogatás ki- és bekapcsolható. Természetesen ebben az esetben is magyar, és külföldi nyelvek is egyaránt választhatók a felolvasáshoz.

Rendszerkövetelmények

A MAGic használatához a következő hardver és szoftver szükséges.

64 bites verzió: Windows® 10, Windows 8.1, Windows 7 és Windows Server® 2008 R2

32 bites verzió: Windows 10, Windows 8.1, Windows 7 és Windows Vista SP2 vagy újabb

Processzorsebesség Minimum 1,5 GHz

Memória (RAM) 4 GB ajánlott (64 bit) 2 GB ajánlott (32-bit)

Szabad lemezterület 2 GB szükséges a telepítéskor

Hangonként 20 – 1 GB szükséges a Profivox, Vocalizer Expressive, Vocalizer Direct vagy RealSpeak Solo Direct hangjaihoz (a fájlméret hangonként eltérő)

Videokártya DirectX 10 vagy újabb változata ajánlott

Hang Windows kompatibilis hangkártya (a beszédhez)

Többmonitoros támogatás Számítógép és olyan 32 bites színhasználatú videokártya, amelyik támogatja a két monitor használatát

MAGic bemutató videó

 

További információért kérjük, forduljon értékesítésünkhöz illetve ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére