Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Ügyfélszolgálat

Cím: 1145 Budapest,Szugló utca 9 – 15.
Telefon:
+36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288
E-mail:
Ügyfélszolgálati idő: kedden és csütörtökön 9-17 óra között.

Hogy miért is van szükség a látássérült emberek számára „saját” informatikai ügyfélszolgálatra? A számítástechnika sajátos alkalmazása miatt. Amíg egy látó ember egérrel és monitorral használhatja a számítógépet, addig egy vak felhasználónak kizárólag a billentyűparancsokra kell építenie, egy gyengénlátónak pedig ismernie kell az egyes színkiemelési, nagyítási lehetőségeket. A látó informatikusok közül is csak kevesen ismerik ezeket a parancsokat, nem beszélve azokról a speciális képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftverekről, amelyek nélkülözhetetlenek számukra.

Ügyfélszolgálatunk tehát a látássérült emberek sajátos igényeinek megfelelően kínálja szolgáltatásait. Az érdeklődők megismerkedhetnek a vak és a gyengénlátó emberek tanulását, munkavállalását és szabadidős tevékenységeit megkönnyítő speciális szoftverekkel, mint pl. a JAWS for Windows, a Fusion, a Zoomtext, a DEX vagy éppen a BeLin. Ezen túl munkatársunk bemutatja, és az érdeklődők kipróbálhatják az alapítvány által forgalmazott hardver eszközöket: FOCUS 14 és 40 Blue Braille-kijelzők, TOPAZ olvasótévék, a RUBY digitális kézinagyító család, Amigo 8 kézinagyító, PEARL hordozható olvasókamera, Traveller HD, Clear View Speech, Clear View Go, Clear reader +.

Ha a fenti szoftverekkel vagy hardver eszközökkel informatikai gondja akadna, ne habozzon, hívja ügyfélszolgálatos munkatársainkat vagy írjon e-mailt. Személyes ügyfélszolgálattal is rendelkezésre állunk alapítványi irodánkban a fent megadott ügyfélszolgálati nyitvatartási időben.

 

Írjon nekünk!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére