Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Fusion képernyőolvasó és képernyőnagyító szoftver

FUSION 2024

FUSION 2024

A Fusion egy speciális szoftver, mely a látássérült emberek lehető legszélesebb körének igényeit képes kiszolgálni. Egyszerre nyújtja a JAWS képernyőolvasó és a ZoomText képernyőnagyító szoftverek funkcionalitását, melyek a világon a legjobbnak számítanak a maguk területén.

A ZoomText és a JAWS együttes működésével a Fusion rugalmasságot, magas minőségű beszédtámogatást, teljeskörű billentyűzethasználatot (beleértve a webes navigációt), és a beállítások széles körű testre szabhatóságát kínálja a felhasználók számára.

A Fusion tökéletes megoldás iskolák, kulturális intézmények, hivatalok és cégek számára, ahol különböző látássérültséggel élő embereket fogadnak, ill. foglalkoztatnak. A Fusion egyetlen egyszerű telepítővel és egy licenccel biztosítja a hozzáférést a JAWS-hoz és a ZoomTexthez, melyek külön-külön is használhatók, illetve együtt is futtathatók. Az utóbbi kombináció jelenti magát a Fusiont.

A Fusion kétféle verziója, a Professional és a Home Edition érhető el.

A Professional licencet elsősorban iskolák, vállalatok és egyéb szervezetek használják, míg a Home Edition licenc az otthoni, nem kereskedelmi célú felhasználást biztosítja. Jelenleg az ország licenc keretén belül a Professional licenc minden igénylő számára ingyenesen elérhető.

A Fusion tulajdonságai:

 • Egy telepítő egy aktivációs kóddal,
 • Magas minőségű beszédtámogatás a Profivox és a Vocalizer Expressive beszédszintetizátorok használatával,
 • Azonnal elérhető testre szabási lehetőségek,
 • Azonos és ismerős felhasználói felületek,
 • Teljeskörű billentyűzet hozzáférés, melybe a webes navigáció is beletartozik,
 • Képernyő-követés a beszédtámogatással és a Braille-kijelzéssel szinkronban.

A Fusion 2024 hardveres és szoftveres rendszerkövetelményei:

 • Windows 10 64 bit vagy Windows 11
 • Legalább 2 GHz-es, kétmagos i3 processzor vagy ahhoz hasonló. Ajánlott az i5 vagy i7 processzor.
 • Legalább 4 GB RAM. Ajánlott a 8 GB.
 • DirectX 10 kompatibilis videokártya vagy annál újabb.
 • Ajánlott a 256 MB dedikált video memória.
 • 2 GB szabad lemezterület. Az SSD meghajtó ajánlott.
 • Öt pontos, több érintéses érintő kijelző az érintőképernyős használati módhoz.

Továbbra is rendelkezésre áll az ún. online telepítő, mely aktív internetkapcsolatot igényel. Azokhoz a környezetekhez, ahol ez gondot okoz, elérhető a jóval nagyobb méretű offline telepítő is, mely minden szükséges összetevőt tartalmaz.

A honosított Fusion verziók az eredeti változattal egy időben jelennek meg, így a friss fejlesztéseket az amerikai felhasználókkal azonos időpontban kapják meg a magyar látássérült emberek.

Az új felhasználók vagy a 2024 előtti szoftververziók használói honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetik el a mindenkori legfrissebb Fusion változatot.

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot igényeltek, nem szükséges új licencet kérniük, mert az annak érvényességi ideje alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver frissítésének használatára jogosultak. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes Fusion licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu/

Amennyiben a program használatával kapcsolatban kérdése merülne fel, kérjük, keresse fel az alapítvány ügyfélszolgálatát, ahol látássérült munkatársunk készséggel áll rendelkezésére; telefonon a +36 (1) 273-3188-as vagy a +36 (70) 295-9288-as számon, e-mailen a címen, illetve személyesen kedden és csütörtökön 9-17 óráig az alapítvány irodájában (cím: 1145 Budapest, Szugló u. 9-15.).

Lehetősége van kérdéseit más felhasználóknak is feltenni, vagy megvitatni a szoftver használata során szerzett tapasztalatait a JAWS for Windows magyar levelezőlistáján. További információkért kérjük, keresse fel a lista weboldalát. (http://infoalap.eu/mailman/listinfo/jaws-lista_infoalap.eu)

 

További információért kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére