Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

BeLin (akadálymentes Linux)

A Beszélő Linux

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által fejlesztett Beszélő Linux (BeLin) a Linux operációs rendszerrel működő számítógépeket teszi akadálymentesen használhatóvá vak és gyengénlátó emberek számára. Egyre növekvő népszerűségét annak köszönheti, hogy egyszerűen kezelhető, ingyenesen elérhető, és évről évre új szolgáltatásokkal bővül. A Beszélő Linux egy korábbi verziója – társadalmi hasznossága és a számítógép-használat elterjedésének elősegítése miatt – elnyerte az IT Business Leadership Award díját.

A BeLin kiadások a népszerű Ubuntu Linux változatokon alapulnak. Annak érdekében, hogy az akadálymentes Beszélő Linux kiadások hosszú távon legyenek ellátva biztonsági frissítésekkel, a két évente megjelenő és öt éves karbantartási periódussal rendelkező Ubuntu változatokra épülnek. A köztes években a BeLin az alaprendszer karbantartói csomagjait magába foglaló frissítésként jelenik meg, de ezek mellett mindig tartalmaz egy-egy saját fejlesztésű hasznos alkalmazást is a látássérült felhasználók és segítőik részére. A BeLint a látássérült felhasználók önállóan is ki tudják próbálni, fel tudják telepíteni és teljeskörűen tudják használni.

Speciális, billentyűzet-centrikus tananyagok is készültek a Beszélő Linux kiadás használatának elsajátításához a látássérült felhasználók részére. Az operációs rendszer, az internet és levelezés kezelés témáit feldolgozó modulok három változatban, nagyított elektronikus, hangoskönyv és DAISY-könyv formátumban érhetőek el.

A BeLin kiadás legfrissebb verziói és a rendszer használatának elsajátítását megkönnyítő tananyagok ingyenesen tölthetőek le az alapítvány honlapjának Letoltesek/Szoftverek oldaláról. A BeLin-ről további részleteket a www.belin.hu oldalon olvashat.

Az Infoalap Braille szerkesztő elkészítését támogatta az Invitech Solutions és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége.

Biztatunk mindenkit, hogy ismerkedjen meg az ingyenes, akadálymentes Beszélő Linux kiadással!

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére