Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Bemutatkozás

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány, röviden az INFOALAP eddig sok ezer látássérült ember számára tette láthatóvá a világot számítógépek, laptopok, segítő szoftverek és digitális diktafonok adományozásával.

Ma az informatika minden látássérült ember számára nélkülözhetetlen segítség a tanulásban, a munkában és a mindennapi életben.

Az alapítványt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége hozta létre azzal a céllal, hogy az informatika eszközeivel segítsük a Magyarországon élő több mint 80.000 látássérült embert.

 

Adományozás

Működésünk elmúlt 20 évében több mint 4000 hardver és szoftver eszköz adományoztunk, folyamatosan honosítjuk a vak és a gyengénlátó emberek számára kifejlesztett képernyőolvasó és nagyító szoftvereket.

 

Oktatás

Rendszeresen készítünk speciális informatikai tananyagokat és tartunk jelenléti és online képzéseket a látássérült emberek informatikai képzettségének fejlesztése érdekében.

 

Akadálymentesítés

Több mint tíz éve végzünk internetes akadálymentesítési tanácsadást és tesztelést az egyenlő esélyű hozzáférést biztosító honlapok elterjedése érdekében az Európai Unió szabványosítási testülete által kiadott kritérium rendszer alapján.

 

Ügyfélszolgálat

Vak informatikus munkatársaink személyes, telefonos és e-mailes ügyfélszolgálati tanácsadást tartanak. Ügyfélszolgálatunkon digitális nagyító, felolvasó készülékeket, Braille kijelzőket, valamint segítő szoftvereket próbálhatnak ki az érdeklődők.

 

Lapról hangra közösségi kezdeményezés

Lapról hangra kezdeményezésünk célja, hogy látó önkéntesek felolvasása révén meghallgathatóvá és letölthetővé váljanak a vak és gyengénlátó emberek számára olyan újságcikkek, melyek kizárólag nyomtatott formában hozzáférhetőek.

 

Saját fejlesztéseink

Munkatársaink és az Ubuntu közösség fejlesztő munkájának eredményeként elérhetővé tesszük az mindenki által használható beszélő Linux kiadást. Az egyetemesen kialakított, ingyenes BeLin a látássérült emberek számítógép használatát is lehetővé teszi. Az Infoalap fejlesztőinek köszönhetően jelenik meg időről időre a DEX program legújabb verziója is. A program segítségével papíralapú és elektronikus könyveket lehet MP3 vagy DAISY formátumú hangoskönyvvé alakítani, pontírású nyomtatásra előkészíteni vagy Braille-kijelzőn megjeleníthető dokumentummá konvertálni.

 

ICC tábor

Magyar látássérült diákoknak 2000 óta van lehetőségük a nemzetközi kommunikációs és informatikai táborokba eljutniuk. Számukra az alapítvány finanszírozza a tábor részvételi díját, az útiköltséget, és biztosítja a vak és gyengénlátó fiataloknak történő segítségnyújtásban jártas kísérőt. 2023-ban a csehországi Telc ad otthont a közel száz résztvevőt befogadó eseménynek.

 

20 munkatársunk közül 17 megváltozott munkaképességű munkavállaló, többségük látássérült, az alapítványnál sokan távmunkában dolgoznak. Önkénteseink informatikai területen, valamint a Lapról hangra oldalra történő felolvasásaikkal segítik munkánkat.

 

Az alapítvány kuratóriumi elnöke: Szuhaj Mihály

Az alapítvány kuratóriumi tagjai:

Jankó-Brezovay Pálné, Matolcsy Tamás, Sinka Imre András és Sinka-Fábri Tímea

 

Alapító okiratunkat, és éves Közhasznúsági jelentéseinket elolvashatja honlapunkon.

 

További információ: SZJA 1% felajánlások fogadása

Adószámunk: 18171776-2-42

Számlaszámunk: 11714006-20403625-00000000

 

Kérjük, támogassa az Informatika a Látássérültekért Alapítványt, hogy a jövőben még többet tehessünk a vak és gyengénlátó emberekért.

Tegyük közösen láthatóvá a világot!

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére