Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hírek

Feliratkozás RSS-re
Aki időnként maga mellé képzel néhány embert

Aki időnként maga mellé képzel néhány embert

Bori tavaly augusztusban csatlakozott a Lapról Hangra csapatához. Az eltelt majdnem egy év alatt 130 felolvasott cikk és 14 óra hanganyag van a háta mögött. Bori a legtöbb kommentet kapó felolvasónk egyike, aki hatalmas népszerűségnek örvend a látássérült felhasználóink körében. Bori a Nők Lapja újságból választja cikkeit és töretlen lelkesedéssel, aktivitással és szép hangszínnel minden téren lenyűgözött minket.

bővebben
Közlemény

Közlemény

2020. augusztus 1-től parkoló övezetté alakították alapítványi irodánk (1145 Budapest, Bácskai u. 29/b) környékét. A 1140-es övezetben munkanapokon 8-18 óráig fizetendő várakozási díj, melynek összege 265.-Ft/óra.
Az irodánkhoz legközelebbi parkoló automata a Csantavér utca és a Csantavér köz sarkán található.

bővebben
Egy hang az ELTE-ről

Egy hang az ELTE-ről

Luca kellemesen lágy hangjával és szorgalmával gyorsan a legtöbb cikket feltöltők táborába került. Felolvasásainak értékét növelte, hogy olyan folyóiratból olvasott fel, ami eddig nem szerepelt a katalógusunkban. Emellett olyan témákat is választott, melyek a hétköznapi életünkben is hasznossá válhatnak, ilyen például a párkapcsolati tanácsadások vagy a házassági krízisek kezelése. A héten Lucát interjúvolta meg a Lapról Hangra szerkesztősége.

bővebben
Katica a Lapról hangrán mesél

Katica a Lapról hangrán mesél

Hétköznapi apróságoknak tűnő jó cselekedetek, önkéntes munka. A Lapról Hangra olyan kezdeményezés, mely a látássérült emberekért van, értük működik. Az önkénteseink a sajtóban megjelenő cikkeket olvassák fel számukra, hogy bekapcsolódhassanak a kulturális, gazdasági, hétköznapi írott sajtóba, mely által kitágíthatják világukat, bővíthetik ismeretanyagaikat.

bővebben
Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020 szoftverek júniusi frissítése

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2020 szoftverek júniusi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2020 szoftverek június havi frissítése. Megszűnt a beszédszintetizátorok akadozása a Bluetooth fejhallgatók és hangszórók használatakor. A JAWS és Fusion programokban megújult a Braille-megjelenítő és elérhetővé vált a képernyőnagyítókból már ismert Szövegmegjelenítő szolgáltatás. Fejlődött a webes elemek képernyőolvasós és a Mozilla szoftverek zoomtextes kezelhetősége.

bővebben
Egy hang az ELTE-ről

Lapról Hangra cikkajánló 2020. június

Bár a koronavírus-járvány szerencsére már leszálló ágban van, az élet visszatér a rendes kerékvágásba, a Lapról Hangra közösség önkéntes felolvasói továbbra is olyan lelkesedéssel olvassák a cikkeket, mint korábban. Nemcsak a cikkek mennyisége, hanem a cikkek terjedelme is megnőtt, így ebben az ajánlóban több olyan cikk is szerepel, amely több részből áll. Úgy látszik, a tavaszi zsongást forró nyári pezsgés követi, amit nagyon szeretünk.
Az ajánlóból sajnos kimaradt rengeteg további fontos cikk, ezért arra biztatjuk kedves olvasóinkat, hogy ne csak az ajánlott cikkeket nyissák meg, hanem mind azt, ami a kedvükre való. Köszönjék meg önkénteseinknek ezt a rengeteg értékes munkát!

bővebben
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére