Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A RoboBraille szolgáltatásról

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány egyik legsikeresebb projektje a RoboBraille szolgáltatás magyarországi megvalósítása volt. A RoboBraille a Dán Vakok és Gyengénlátók Oktatási Központjának 2004-ben indított kezdeményezése. Célja, hogy elsősorban vak, gyengénlátó és diszlexiás emberek (valamint minden érdeklődő) számára akadálymentessé tegyen nehezen olvasható dokumentumokat.

A Vak és gyengénlátó emberek mindennapi tapasztalata, hogy sokszor kapnak olyan dokumentumokat – tananyagot, számlát, egyéb iratokat – amelyeket a képernyőolvasó programok nem tudnak felolvasni. Ezekben az esetekben sokszor látó családtagok, ismerősök segítségét kellett kérni az olvasáshoz. A RoboBraille szolgáltatás egyszerűen kezelhető internetes felületén azonban pillanatok alatt akadálymentessé alakítható az adott dokumentum. Ahhoz, hogy a képernyőolvasó programok számára könnyen kezelhető vagy hangzó (pl. MP3 formátumú) dokumentumokat kapjunk, nem kell mást tenni, mint a weboldalon követni a megadott utasításokat; ha feltöltöttük az átalakítani kívánt dokumentumot, pillanatokon belül megkapjuk a kiválasztott formátumra átalakított fájlt az e-mail címünkre.

A magyarul is elérhető RoboBraille szolgáltatás a tanulás és az olvasás örömét teremti meg a vak, gyengénlátó és diszlexiás emberek számára. Alapítványunk 2012-ben a dán partnerek megkeresésére örömmel csatlakozott  a projekthez, hiszen azonnal felismertük, hogy a RoboBraille küldetésünk megvalósításának fontos eszköze lesz: segít láthatóvá tenni a vak és gyengénlátó emberek számára a világot.

Mit tettünk annak érdekében, hogy ez a nagyszerű szolgáltatás a magyar felhasználók számára is elérhetővé váljon?                                          

  •  Beépítettük a szolgáltatásba az általunk kifejlesztett, a magyar helyesírás szabályaihoz alkalmazkodó Braille konvertert.
  • A webes felület honosításával és a felhasználói felület szakfordításával biztosítottuk, hogy kiváló minőségben jussanak hozzá a magyar felhasználók a szolgáltatáshoz.
  • Több mint tízéves tapasztalatunkkal a vak és gyengénlátó emberek számára fejlesztett és honosított szoftverek használata terén, szakmai felügyeletet biztosítottunk a programnak. Garantáltuk a felhasználók igényeit maximálisan kielégítő, magyar nyelvű webes felület létrehozását.
  • Eljuttattuk a magyar tesztelők ötleteit, javaslatait a dán partnerekhez.
  • Részt vettünk a RoboBraille közép-európai fejlesztésének egy-egy szakaszát lezáró szakmai konferenciák előkészítésében és lebonyolításában.
  • Felhívtuk a sajtó képviselőinek figyelmét a RoboBraille-ben rejlő lehetőségekre, a szolgáltatás egyetemes hasznosságára.
  1. január 12-én fontos állomásához érkezett a magyarországi RoboBraille projekt. Sok-sok felhasználó örömére megtörtént a webes felület hivatalos átadása.

Habár jelentős állomás volt a 2015. január 12-i átadó a RoboBraille család életében, a szolgáltatás további fejlesztése nem zárult le, folyamatosan zajlik a továbbiakban is.

Mindenkinek sok örömet kívánunk a RoboBraille használatához!

 
 
További információért kérjük, forduljon értékesítésünkhöz illetve ügyfélszolgálatunkhoz.
 
Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére