Hírek

Lapról Hangra cikkajánló

Gyűjtsük, ami gyűjthető

Ön is szeret kertészkedni? Azon töri már most a fejét, hogy jövőre is lesznek-e olyan szép virágai, mint idén, vagy azon, mit tehetne, hogy még eddiginél is szebb virágokban gyönyörködhessen majd a kertjében? Jó hírünk van: ebből az írásból ötleteket kaphat a virágmagok begyűjtéséhez, tárolásához. Akkor is érdemes meghallgatni, ha idén már lekésett a gyűjtögetésről, mert ki tudja, hátha ismerőseinél egy-egy jó tanácsot magra cserélhet.

Könnyű, de erős tető a cserepeslemez

A házépítés soha nem egyszerű dolog. Hányszor hallott Ön is ismerősöktől, barátoktól rémtörténeteket arról, mennyi minden múlt például azon, hogy rosszul választották ki a tetőcserepeket. Most elolvashatnak mindent ahhoz, hogy elkerüljék a rossz választásból adódó kellemetlenségeket. Megtudhatják, milyen előnyökkel jár, ha a fémből készült cserepeslemez mellett döntenek és azt is, mire érdemes figyelni a vásárláskor.

Még több paprikáról álmodik

A huszonkét éves Éva hihetetlen lelkesedéssel beszél kertjéről, a szebbnél szebb, különlegesnél különlegesebb paprikákról, amiket ott termeszt. Aki elolvassa a vele készült kétrészes beszélgetést, szinte biztosan akkor is legszívesebben rögtön paprikatermesztésbe kezdene, ha eddig egy panelházban lakott, és köze nem volt a kerthez. Jó az Évához hasonló, egy dologért rajongani tudó embereket megcsodálni, picit átvenni, megélni abból az örömből, amit éreznek a hobbijuk kapcsán.

Amikor a Nap nekünk dolgozik

Most mindent elolvashatunk, amit a napelemekről tudni kell. Elgondolkozhatunk azon, miért megtérülő befektetés a napelem, melyek az előnyei, és végül megérthetjük azt is, mi a különbség a napkollektor és a napelem között.

Gyűjtés a kolléga kisfiáért

Szép, emberi gesztust tettek a pécsi rendőrök. Gyűjtést rendeztek, hogy hozzásegítsék kollégájuk kisfiát a mielőbbi gyógyuláshoz az őssejt-beültetés révén. Megható történet ez az összefogásról, a kisfiú és a családja akaraterejéről.

Beremendnél zárás előtt

Közelképet kapunk a horvát-magyar határról a menekültek érkezéséről, továbbszállításukról, a határon szolgálatot teljesítő rendőrök mindennapjairól. A cikk a határzárás előtt jelent meg, az akkori állapotokat mutatja meg szinte filmszerűen. Ha elolvassuk, kiegészítjük a hírekből szerzett információinkat a néhány héttel ezelőtti helyzetről.

A budai királyi palota a 18. században

Mindenkinek ajánljuk ezt az írást, aki érdeklődik az építészet, a művészettörténet és a történelem iránt. Időutazás ez a cikk, amely arra ösztönzi az olvasót, hogy még alaposabban utánanézzen, hogyan alakult át a királyi palota, milyen feladatokat látott el a különböző időszakokban az épület.

Házunk tájáról – fehér bot nap az MVGYOSZ-ban

Időbeli sorrendbe szedve hallgathatjuk meg, hogyan ünnepelte az MVGYOSZ idén a fehér bot napját. Volt itt minden, ami egy tartalmas eseményhez kell: játék, híradás újdonságokról, díjátadó, teakülönlegességek. Annak, aki ott volt a rendezvényen, azért érdemes meghallgatnia, hogy felelevenítse a történéseket, annak, aki nem tudott jelen lenni, azért nem szabad kihagynia, mert szinte biztos, hogy talál számára érdekes dolgokat ebben az összefoglalóban.

Bekerített csirkefogók

A szó szoros értelmében csirkefogókról olvashatunk itt. Ez nem más, mint egy csirkelopás, amelyet szinte senki nem akar beismerni. Jó, hogy a rendőrök éberek voltak, és elfogták a csirkefogókat.

Erről jut eszembe… - A szerencse forgandó

A Vakok Világa című folyóirat Erről jut eszembe sorozatának következő részét is meghallgathatja nálunk minden érdeklődő. Mi minden van ebben az írásban? Pillanatképek, gyerekkori emlékek, amelyek mindannyiunk emlékei lehetnek, némi elmerengés és persze a felismerés, hogy minden viszonylagos; az is, mit tekintünk szerencsének, és persze az, hogy szerencsésnek tartjuk-e magunkat.

Jó olvasgatást, érdekes beszélgetést kívánunk a cikkekről
2015-11-16,
Nyomtatás gomb Nyomtat