Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2016. február 19.

Az év legjobb csapata

Ön azok közé tartozik, aki egy-egy focimeccs közben hevesen vitatkozik a barátaival, hogy ki a csapat legjobbja, vagy, hogy ki tudna igazán bravúros gólokat lőni? Többször elmondta már barátainak, hogyha összeállíthatna egy csapatot azokból a játékosokból, akiket a legjobbnak gondol, na, ők aztán megnyernének minden versenyt? Most jól figyeljen! Ha meghallgatja ezt a cikket, megtudhatja, melyik focisták játszottak tavaly a legjobban, ki hány gólt lőtt, védett. Hasonlítsa össze az Ön képzeletbeli csapatát ezzel az összeállítással! Garantáltan gól lesz belőle a végén!

Jobb vagyok Messinél!

Ronaldo vagy Messi a jobb focista? Ha ezt a kérdést Ronaldonak tesszük fel, egy szemernyi kétség sem merülhet fel a válasszal kapcsolatban. Aki tudni akarja, hogy mit válaszolt, és mi mindenről mesélt még, vagy aki találgatni szeretné, hogy mit forgat még a fejében, amit ügyesen elhallgatott, az ne hagyja ki ezt az összefoglalást, amelyet a Ronaldoval készített, a BBC adásán látható interjú alapján készítettek.

Történelem és a modern művészetek

Aki még nem tudja, milyen kiállításokkal tehetné izgalmassá a februári hétköznapokat, annak kínál ötleteket ez a programsoroló az albertfalvi kulturális élet eseményeiből. Az irodalom iránt érdeklődők éppúgy találnak majd kedvükre valót, mint azok, akiket a technikai régiségek nyűgöznek le. Ha valaki eddig unatkozott, vagy a lakásban, a tévé mellett töltötte szabadidejét, most szinte biztosan kimozdul, és meg sem áll valamelyik albertfalvi múzeumig!

Mérsékeltebb lehet az adó és a bürokrácia

2016 az adócsökkentés éve lesz? A januártól bevezetett adókedvezmények és más támogatások felsorolását olvashatjuk ebben a cikkben. Érdemes annak is figyelmesen meghallgatnia ezt az írást, aki meg van róla győződve, hogy eléggé tájékozott az elérhető kedvezmények terén, mert ebben a felsorolásban hátha talál olyat, amiről úgy gondolja, érdemes utánajárni. Azoknak pedig külön is a figyelmébe ajánljuk ezt a cikket, akik nem látják át a változásokat, nem biztosak benne, kinek milyen kedvezmény jár, mit hol lehet igényelni. Természetesen itt csak egy összefoglalóról van szó, aki a saját, speciális helyzetére szeretne megoldásokat, annak érdemes alaposabban is feltérképeznie az itt felsorolt lehetőségeket.

Nem tudhatod

Angliában két kislány ül egymás mellett az iskolapadban. Az egyik Ukrajnából jött, a másik Budapestről. Az angollal mindketten nehezen birkóznak meg, lassacskán összebarátkoznak. Katja magyar szavakat tanul Katitól, sőt, hogy örömöt szerezzen barátnőjének, megtanulja Radnóti Nem tudhatom című versét, amit a magyar kislány a régi iskolájában szavalt. Mi köti össze ezt a két lányt? A közös idegenség? Valami megmagyarázhatatlan rokonszenv, vagy egy megfogalmazhatatlan, magából a nyelvből áradó, a tudatosság szintjén nem értelmezhető varázs? Megható történet ez a barátságról, a közös akcentusig vitt azonosulásról, és igen, a vers mágiájáról.

Béres Alexandra

Béres Alexandra mesél a kislányairól, azokról, akik fontosak neki, és természetesen a hétköznapokról. Mi lehet kiegyensúlyozottságának titka? A rendszeres mozgás vagy az, hogy problémák esetén is nyugodt tud maradni? Most talán elleshetünk tőle valamit ahhoz, hogy kevésbé stresszesek legyenek a hétköznapok.

Kenni való finomságok

Mire jó a tej, a joghurt vagy a paradicsom akkor, ha szépítkezni szeretnénk? Hogyan pótolhatjuk a konyhánkban található gyümölcsökkel, zöldségekkel vagy éppen teákkal az elfogyott szépítőszereinket? Aki kipróbálja az itt ajánlott, természetes alapanyagokból álló szépítőszereket, biztosan felfrissül, szép, puha bőre lesz, tehát lányok, a cikk meghallgatása után mindenki felfedezheti, micsoda természetes kozmetikumok rejtőznek a konyhájában!

Száguldó szimbólum

Elképzelhető Csepel HÉV nélkül? Nem, szinte biztosan nem. Most arról olvashatunk, milyen lesz Csepel közlekedése, ha a HÉV-et felváltják a villamosok. Előtte viszont elengedhetetlen egy kis HÉV-történet. Azt is megtudhatjuk, mit írt Kossuth Csepelről, és bepillanthatunk a csepeli iparfejlődés kezdeteibe. Ez a cikk tehát a szó szoros értelmében időutazás, egy valóságos történelmi utazás a csepeli HÉV-vel.

Csak jószerencse, semmi más

Beszélgetést olvashatunk Vámos Miklóssal. Miről is? Az élet fontos dolgairól: arról, hogy csak olyan könyvet szeretne írni, ami jó másnak. Arról, hogy mit gondol a szerelemről, és persze kikerülhetetlen kérdés, hogy milyen könyvön dolgozik most. Szóba kerül a jól ismert, de mégis új aktatáska is. Mindenkinek ajánljuk ezt a cikket, aki egy, amolyan igazi töprengő, elgondolkozó, nagy-nagy beszélgetésre vágyik.

Zaklató ifjúság

Riasztó adatokat olvashatunk arról, hogy az erőszak egyre általánosabb az iskolás, sőt az óvodás korú gyerekek mindennapjaiban. Itt nem elég az iskolai verekedésekre gondolni, hanem sokkal inkább a lelki erőszak és az interneten történő zaklatás kerül előtérbe. Arról is elgondolkoztató megállapításokat közöl a cikk, hogy mit éreznek a tanárok, a szülők és maguk, a gyerekek erőszakos viselkedésnek.

Jó olvasgatást, érdekes beszélgetést kívánunk a cikkekről.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére