Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az INFOALAP 1%-os felhívása

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány egyik fő célja, hogy az informatika eszközeivel elérhetővé tegye mindazt, amit a vak és gyengénlátó emberek el akarnak érni. Mi is ez? A leghétköznapibb dolgok: egy e-mail elolvasása a munkahelyen, egyetemi jegyzetek, diplomamunkák megírása a számítógéppel, annak a megtalálása az interneten, hogy mikor megy a következő vonat hazafelé, egy újság átlapozása, a kisunoka felhívása Skype-on. Ebben és még sok minden másban segít az alapítvány azokkal a képernyőolvasó és nagyító programokkal, amelyek használatával a vak és gyengénlátó emberek is pontosan tudják, mi jelenik meg számítógépük képernyőjén. 2015 nyarán összesen 46 darab számítógép-csomagot adományoztunk irodai használatra látássérült emberek érdekképviseleti szervezeteinek.

A 2015 őszén lezajlott pályázatunk eredményeként 449 vak vagy gyengénlátó ember számára adományoztuk a jelenleg elérhető, legkorszerűbb magyar nyelvű képernyőolvasó és –nagyító programok licenceit, illetve frissítéseit, megkönnyítve számukra a tanulást, a munkavégzést és a szabadidő hasznos eltöltését.

Sajnos nagyon sok olyan látássérült ember él ma Magyarországon, aki nem rendelkezik a számítógép-használathoz számára nélkülözhetetlen képernyőolvasó és –nagyító programmal, sőt sokaknak számítógépük sincs. Ezek az emberek – a szükséges eszközök hiánya miatt – rendkívül hátrányos helyzetből indulnak a tanulás, a munkakeresés terén, és nem jutnak el hozzájuk a Lapról hangra oldalra feltöltött cikkek sem.

Most, adója 1%-ának felajánlásával Ön is sokat tehet azért, hogy alapítványunk az eddig támogatott több, mint 3000 vak és gyengénlátó ember után továbbiak számára adományozhasson képernyőolvasó és –nagyító programot, számítógépet, digitális diktafont és más, a mindennapokat megkönnyítő eszközöket.

Négy 1%-os felajánlásból egy látássérült ember használt számítógéphez, 12 felajánlásból pedig képernyő nagyító szoftverhez juthat.

Az alapítvány által működtetett Lapról hangra oldal látássérült olvasóinak többsége az adójuk 1%-át és (vagy) egyéb adományozási forrást felajánló, nagylelkű támogatóink jóvoltából juthatott ahhoz a szoftverhez, amelynek segítségével kiválasztja a Lapról hangra oldalon az őt érdeklő cikkeket, és elküldi a hozzájuk kapcsolódó megjegyzéseit, az Önnek szóló köszönetnyilvánításait a felolvasásért.

Kérjük, amennyiben lehetősége van rá, segítsen adója 1%-ának az „Informatika a Látássérültekért” Alapítvány javára történő felajánlásával abban, hogy minél több vak és gyengénlátó ember számára legyen elérhető a speciális szoftverek révén a számítógépes ügyintézés, az álláskeresés, a tanulás, a kapcsolattartás a barátokkal, és végül, de nem utolsó sorban, a Lapról hangra oldalon található cikkek meghallgatása.

Minden 1%-os felajánlás abban segít, hogy közösen láthatóvá tegyük a világot.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány adószáma: 18171776-2-42

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére