Termékeink » MAGic

MAGic képernyőnagyító szoftver


Az amerikai Freedom Scientific cég által kifejlesztett MAGic képernyőnagyító program segítségével a gyengénlátó felhasználók ugyanúgy tudják használni a különféle programokat, mint a jól látó felhasználók. A MAGic nem helyettesíti, csak felnagyítja a Windows operációs rendszerben futtatható programok felületeit.

A MAGic 13 talán legfontosabb újdonsága, hogy támogatja a Windows 10 operációs rendszert, valamint az Office 2013 irodai szoftvercsomagot.
A MAGic 13 teljesen új kezelőfelületet kapott. A megjelenéshez, a beszédhez és az egyéb segédprogramokhoz tartozó műveletek külön lapokra lettek csoportosítva a MAGic kezelőfelületén. Ezzel az új kialakítással könnyebben és gyorsabban található meg a kívánt művelet.
A MAGic képernyőnagyító tartalmazza a JAWS képernyőolvasó egy speciális változatát, ebből adódóan az információk, szövegek felolvasása és a billentyűzet használata kiemelkedő.
A szoftverrel akár 1-60-szoros nagyítást is beállíthatunk, ötféle nagyítási szisztéma szerint (teljes képernyős-, fél képernyős nagyítás, mozgatható és stabil, valamint dinamikus nagyítási terület, melyek mérete változtatható). Könnyedén válthat a nagyított és az eredeti kép között a jobb tájékozódás érdekében. Lehetőség van több képernyős használatra is, ilyenkor a két képernyőn más és más tartalom jelenhet meg, változtatható a nagyítás mértéke és egyéb jellemzői az egyes monitorokon. A funkció használatához Windows 7 vagy újabb operációs rendszer szükséges.

Azon gyengénlátó felhasználóknak, akiknek a színkontrasztok használata megkönnyíti az olvasást, a program használata során alkalmazhatunk inverz beállítási módot. Ez azt jelenti, hogy a képernyőn megjelenő szöveg és háttér színei felcserélhetők.


A képernyőn gond nélkül mozoghat minden irányban, a nagyított kép követi az egérkurzor mozgását. Az egérkurzor inverzbe is átváltható, ilyenkor egy célkereszt is segíti az egérkurzorral való tájékozódást. Billentyűzet segítségével akár folyamatosan szabályozható sebességgel, ún. pásztázással is közlekedhet, azonban közvetlenül is ugorhat a képernyő tetejére, aljára, bal vagy jobb szélére. Bárhol a képernyőn a nagyítástól függően kijelölhet egy területet az ún. "figyelőkeret" üzemmódban, és ez látható felnagyított állapotban.

A szoftver a vonalak jobb láthatósága érdekében rendelkezik olyan funkcióval is, amely a nagy méretű nagyításokban a szaggatott ábrázolást a vonalak kisimításával kerüli ki.

A Text Viewer™ szövegmegjelenítő a képernyő tetején vagy alján megjelenő téglalap alakú ablak, amelyikben a szöveg egy sorban jelenik meg folytonosan. Ez teszi lehetővé, hogy bármelyik alkalmazásban dolgozva a Szövegmegjelenítő ablakában szabványosított szövegként mindig mindent elolvashasson. Az ablakban megjelenő szöveg formázása (a betűstílus és betűszín) megválasztható, így egy élő alkalmazásban könnyebben olvasható a szövegmegjelenítő ablakában normalizáltan megjelenő minden szöveg. Az olyan szöveg előfordulásakor hasznos, ha a formázása, változó méretei vagy a színének megfelelő kontrasztja miatt nehéz olvasni.


A MAGic képernyőnagyító programhasználatát megkönnyíti a MAGic nagyfeliratos billentyűzet, ami önmagában is jól használható a gyengénlátó emberek számára. A MAGic nagyfeliratos billentyűzet, szabványos betűkiosztással, vastag erősen kontrasztos billentyűkkel, a nagyítás mértékét szabályzógörgőkkel és - dedikált gombokkal a MAGic közvetlen indítására és a fontosabb funkciók gyors elérésére, - segíti a MAGic képernyőnagyító szoftver használatát. Egyetlen gombnyomással elindítható a MAGic program, majd ha elindult, kényelmesen beállítható a MAGic szinte összes vizuális kiemelési funkciója: az egér- és billentyűzetkurzor kiemelése, a színek kiemelése, a fókusz kiemelése, a nagyítás mértéke, megjeleníthető a weboldalakon a hivatkozások listája stb.

A MAGic programnak beszéd nélküli és beszédtámogatással rendelkező verziója is létezik. A beszéd nélküli verziót azokra a gépekre javasoljuk telepíteni, ahol a JAWS képernyőolvasó program telepítésre került, mert a JAWS képernyőolvasó program beszédtámogatását a MAGic képernyőnagyító szoftver képes akadálymentesen használni. A nagyítás és a beszéd funkciók egymástól függetlenül is használhatóak, a beszédtámogatás ki- és bekapcsolható. Természetesen ebben az esetben is magyar, és külföldi nyelvek is egyaránt választhatók a felolvasáshoz.

Termékeink vásárlása kapcsán (pl. árajánlat-kérés) kérjük, keresse értékesítési munkatársunkat e-mailben az ertekesites@infoalap.hu címen vagy az (1) 273-3181-es telefonszámon!

Nyomtatás gomb Nyomtat