Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A ZoomText képernyőnagyító programról

 

ZoomText 2018

A ZoomText felnagyítja a képernyőn látható tartalmat, ezáltal a gyengénlátó felhasználók számára egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a számítógép-használatot. A program nemcsak a képernyőn látható információk felnagyítására képes, hanem azok hangos felolvasására is, kamerafunkciója pedig egy bármilyen – HD felbontású – webkamera használatával azt is lehetővé teszi, hogy újságokat, könyveket, egyéb nyomtatott kiadványokat és más apróbb tárgyakat is nagyításban nézhessen a felhasználó számítógépe képernyőjén.

A ZoomText csak nagyító változatban és nagyító/felolvasó változatban is a felhasználók rendelkezésére áll.

  • A ZoomText Nagyító változat azokat az eszközöket tartalmazza, amelyekkel nagyítani, kontrasztosabbá és olvashatóbbá lehet tenni minden elemet, ami megjelenik a képernyőn.
  • A ZoomText Nagyító/Felolvasó változat a ZoomText Nagyító összes funkcióját megtartva kiegészíti azt a gyengénlátó felhasználók számára kialakított képernyő- és dokumentum-felolvasási képességgel. A ZoomText felolvasóeszközei jól használhatóak a tanulási-, az olvasási- illetve az ezekhez kapcsolódó más nehézségekkel élő felhasználók számára is.

A ZoomText mindkét változata mindenféle korosztályú és iskolázottsági szintű felhasználó számára nagyobb függetlenséget biztosít az otthoni- vagy szabadidős tevékenységben, az iskolai eredmények elérésében, illetve a munkahelyi feladatok elvégzésében.

A ZoomText 2019 a következő újdonságokat tartalmazza:

  • Új felolvasási hangkarakterek. A ZoomText Nagyító/Felolvasó minden verziója tartalmazza a Vocalizer Expressive beszédszintetizátor hangkaraktereit, amely a világ leggyakrabban használt nyelvein és dialektusaiban érhetők el. A ZoomText installálásakor a számítógépen található Windows operációs rendszer nyelvével megegyező nyelvű férfi és/vagy női felolvasó hangkarakter is automatikusan telepítésre kerül. További hangkarakterek bármikor hozzáadhatók a ZoomText Hangbeállítások párbeszédpanelén a További hangkarakterek letöltése lehetőség segítségével.
  • Új, négymonitoros támogatás. A ZoomText 2019 akár 4 monitort kezelni képes rendszereken is futtatható. A ZoomText innovatív többmonitoros támogatása lehetővé teszi, hogy az egyes monitorokon különböző alkalmazások fussanak, vagy hogy ugyanazon alkalmazás különböző ablakai fussanak az egyes monitorokon. A Lencse nagyítóablak több monitor használata esetén is elérhető.
  • Továbbfejlesztett Microsoft Edge támogatás. A ZoomText támogatja a Microsoft Edge böngészőben megnyitott weboldalak megtekintését és felolvasását.
  • Új ZoomText telepítőprogram. A ZoomText új, egyszerűsített telepítőprogramot kapott, amellyel a program telepítése könnyebben követhető és végezhető el.
  • Új, élethosszig tartó sorozatszám. A ZoomText termékaktiválását a Freedom Scientific Internetes Licenc Menedzserében (ILM-ben) kell elvégezni. Az ILM-mel a ZoomText tulajdonosok egy élethosszig tartó ZoomText sorozatszámot kapnak, amely további újabb verziók vásárlásakor is megmarad. Így nem kell többé minden új verzióra váltáskor új sorozatszámot megadnia a felhasználónak.
  • Új ZoomText Telepítővarázsló. Az új ZoomText Telepítővarázsló egyszerűvé teszi az alapbeállítások elvégzését. A Telepítővarázsló automatikusan megjelenik a ZoomText aktiválását követően, és segít a program testreszabásában. A Telepítővarázsló manuálisan is bármikor elindítható a ZoomText > Beállítások menüből.
  • Gyorsabb működés, megnövelt teljesítmény. A ZoomText nagyító- és felolvasómotorjainak fejlesztésével sikerült optimalizálni a ZoomText teljesítményét és megbízhatóságát a Windows 10, az Office legújabb verziói és számos más alkalmazás alatt.

Standard Caps Lock ki- és bekapcsolás. A ZoomText futása közben a Caps Lock ki- és bekapcsolása mostantól a Caps Lock billentyű lenyomásával lehetséges. Megjegyzés: Ez a funkció váltotta fel a ZoomText 11-ben alkalmazott dupla kattintást

Alapítványunk a ZoomText képernyőnagyító program egyedüli magyarországi forgalmazója. Honosító csapatunk már több mint 8 éve dolgozik a program újabb és újabb verzióinak honosításán. Munkánk során nemcsak a gyártó cég, az amerikai AiSquared által kiadott javításokat építjük be a magyar verzióba, hanem figyelembe vesszük a magyar felhasználók kéréseit is.

Programhonosítói csapatunknak köszönhetően jelenleg a legújabb Windows-rendszerekkel együttműködő verzió áll a magyar gyengénlátó emberek rendelkezésére.

A program demo verziója letölthető az alapítvány oldaláról:

ZoomText 2019 képernyőnagyító/felolvasó program magyar nyelvű bemutató változata

Windows 10, 8.1 vagy 7 az SP1 (vagy újabb) szervizcsomaggal rendelkező rendszerekhez:

 

 

További információért kérjük, forduljon értékesítésünkhöz illetve ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére