Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Új szoftver-verziók megjelenése

Megjelent az alapítványunk által forgalmazott MAGic képernyõnagyító szoftver legújabb honosított verziója, a JAWS for Windows 6.20-as verzió második kiadása, illetve két új hitelesítési módszer.

Új hitelesítési módszerek

Az alapítványunk által forgalmazott két legfontosabb szoftver, a JAWS for Windows képernyõolvasó, és a MAGic képernyõnagyító szoftver esetében is megváltozik a mára elavultnak tekinthetõ mágneslemezes hitelesítési módszer – az új szoftververziók már nem is hitelesíthetõek az eddigi lemezekkel akkor sem, ha a frissítési lehetõségek száma ezt megengedné. Az elmúlt években ügyfeleinknek sok problémája adódott a mágneslemezek használatából, hiszen a modern számítógépek gyakran már nem is tartalmaznak floppy-meghajtót. Éppen ezért a jövõben a mágneslemezes hitelesítési mód megszûnik – az eddigi felhasználók terméktámogatása természetesen megmarad, de ezután már csak az új hitelesítési módszerekkel lesznek kaphatóak (pályázhatóak) a JAWS és a MAGic programok.

Két új hitelesítési eljárás kerül bevezetésre. Az ILM (Internet Licence Manager) nevû módszerrel a szoftver hitelesítését az interneten keresztül végezhetjük el, és a kapott hitelesítési kód függ a számítógép aktuális hardveres összetevõitõl is: egy-egy eszköz cseréje esetén új hitelesítési eljárás válhat szükségessé. A másik az ún. hardverkulcsos hitelesítési mód, amikor a szoftver az USB-portra csatlakoztatott hardveres eszközt érzékelve válik teljesértékûvé, míg a hardverkulcsot eltávolítva a szoftver demo verzióként mûködik tovább. A kétféle új eljárás részletei megismerhetõek a szoftverekhez adott útmutatóból, illetve honlapunk alábbi oldalairól is:
Terméktámogatás / JAWS for Windows / ILM hitelesítés
Terméktámogatás / JAWS for Windows / Hardverkulcsos hitelesítés

JAWS for Windows 6.20 második kiadás

A népszerû képernyõolvasó szoftver második kiadásának – az új hitelesítési módokon kívül – a legfontosabb további újdonságai a javított Braille-támogatás (Braille-kijelzõk használata esetén), a Profivox beszédszintetizátor javított számfelolvasása, illetve több hangkártya esetén kiválasztható, hogy a JAWS melyiken szólaljon meg. Könnyebben kezelhetõ lett a Microsoft Access adatbázis-kezelõ szoftver és a Messenger csevegõprogram, illetve az Excelben most már helyesen hangzanak el az aktuális betûtípus-információk. Újdonság, hogy a hordozható számítógépek esetén a JAWS egy billentyûparancsra felolvassa az akkumulátor töltöttségi szintjét.

A JAWS for Windows 6.20-as verzió második kiadásának demo verziója az eddigiekhez hasonlóan hozzáférhetõ honlapunk Letöltés oldalán, azonban fontos, hogy a hitelesítés az eddigi mágneslemezekkel már nem végezhetõ el!

MAGic 10.5

A MAGic képernyõnagyító program 10.5-ös verziójának fontosabb újdonságai a JAWS for Windows-zal való további integráció, így tovább javult a MAGic beszédtámogatási funkciója. Kényelmesebb lett az internetes böngészés akár Internet Explorer, akár Mozilla Firefox használata esetén, illetve fejlõdött a Microsoft Office, illetve az Adobe Acrobat Reader támogatása is. A program széleskörûen testreszabható a különbözõ alkalmazásokhoz, illetve szintén a JAWS-hoz hasonlóan immár egyedi alkalmazásfüggõ parancsok (szkriptek) készítésére is lehetõség nyílik. További újdonság, hogy ha az egeret egy dokumentum (Word dokumentum, e-mail, weboldal) bármely pontjára mozgatjuk, a megfelelõ billentyûparancs hatására a dokumentum felolvasása a kijelölt ponttól kezdõdik el.

A MAGic 10.5-ös verzió immár csak a Windows 2000 és annál újabb operációs rendszereken használható. A program demo verziója szintén hozzáférhetõ honlapunk Letöltés oldalán, azonban a hitelesítés az eddig használt mágneslemezekkel már nem végezhetõ el!

Alapítványunk idei adományozási akciójának része, hogy MAGic esetében a verziófrissítéshez pályázni sem szükséges: minden magánszemély, aki már rendelkezik a MAGic szoftver bármelyik korábbi jogtiszta verziójával, ingyenesen megkapja a legújabb, 10.5-ös honosított változatot! Ehhez külön pályázati adatlapot sem szükséges benyújtani (a pályázat más részében való részvételnek azonban nincs akadálya), munkatársaink 2007 októberében minden MAGic szoftver tulajdonosát postai úton egyenként megkeresik, és az így kapott levelet kell majd értelemszerûen kitöltve visszaküldeni.

 

 

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére