Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Beszámoló az idei ICC-táborról

Az idén nyáron ismét lehetõségünk nyílt az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány jóvoltából arra, hogy Magyarországot képviselhessük a látássérült fiatalok számára megrendezett Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Táborban (ICC) – Csillag Adrienn beszámolója. A 14. tábornak az idén Finnországban az Arla Institut adott otthont augusztus 1-8. között. A több mint 25 országból érkezõ közel száz résztvevõ között a magyar csapat tagjai (Kollárszky Boglárka és Szilágyi Roland) is kipróbálhatták a legújabb fejlesztésû speciális szoftvereket a számítástechnikai workshopok keretében. Többek között megismerhették a beszédfelismerõ, vagy a svéd fejlesztésû Braille-zeneszerzõ programot.

Számos alkalommal nemcsak a számítógépé volt a fõszerep: a résztvevõk tájékozódhattak a külföld továbbtanulási lehetõségekrõl, fejleszthették kommunikációs készségüket, valamint bepillanthattak a finn hagyományokba, kipróbálhatták a szaunázást is. A hangulat különösen vidám volt az olyan foglalkozásokon, ahol különbözõ országok ízeivel, zenei világával és egyéb jellegzetességeivel találkozhattak a résztvevõk.

Az önálló életvezetésre is felkészülhettek, mert néhány workshop a mindennapi élet aprónak tûnõ gondjaira (fõzés, mosás, takarítás, öltözködés) nyújtott ötletes megoldásokat.

Ahogyan tavaly, ebben az évben is tartott foglalkozást a magyar kísérõ, Csillag Adrienn is, amelyen magyar-francia közös szervezésben az európai nemzetek változatos édességkészítési fortélyait mutatta be. A jól sikerült finomságok az egész tábor körében népszerûek voltak, és a vártnál jóval több érdeklõdõ jelentkezett.

A workshopok mellett rendkívül színes programkínálat volt a szabadidõ eltöltésére, mint a városnézés Helsinkiben, sport, kávézó, barbecue. Egy teljes napot kirándultak a résztvevõk Tuusula közeli tópartján, ahol kipróbálhatták a tradicionális finn játékot, a mölkkyt. A kellemes szabadtéri kikapcsolódás és szaunázás közben új barátságok is születtek.

Az utolsó estére minden ország elõadással készült, a magyar csapat nevében Szilágyi Roland lenyûgözõ zongorajátékát hallgathatta meg a tábor közönsége. Elismerését fejezte ki a Kalsruhe-i egyetem professzora is, aki ösztöndíjas továbbtanulási lehetõséget ajánlott fel Rolandnak.

Felejthetetlen élményekkel és hasznos tapasztalatokkal gazdagon érkeztek haza a magyar résztevõk, és azzal a reménnyel, hogy jövõre ismét nagyobb magyar csapat utazhat el, akkor már Írországba.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére