Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Hét és félmillió forint értékű adományozási felhívás

Idén is nagyszabású adományozási pályázatot ír ki az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány. A pályázat keretében különféle informatikai eszközökre lehet pályázni, azonban a kiírás összetettsége miatt fokozottan ügyelni kell a pályázati adatlapok pontos kitöltésére. Négy különbözõ témakörben lehet beadni pályázatokat, melyek a következõk:

1. Braille-kijelzõ

Az egyszerre látás- és hallássérült személyek pályázhatnak az öt darab PM 20 típusú, 20 cellás, számítógéphez kapcsolható Braille-kijelzõ egyikére. A kijelzõk optimálisan együttmûködnek a JAWS for Windows képernyõolvasó programmal, mûködésük azon keresztül kényelmesen beállítható. A csatlakoztatás az USB-csatlakozón keresztül történik, és a professzionális kialakítás nyomán használat közben a kezet csak ritkán kell elmozdítani a kijelzõrõl.

2. Opal hordozható kézinagyító

Húsz gyengénlátó személy pályázhat Opal digitális kézinagyító készülékre. Az alapítvány kínálatában is csak nemrég megjelent, a világ legkisebb kézinagyító eszköze tökéletes társ a hétköznapi problémák (aláírás, árcímkék, utazás közbeni olvasás) megoldásához. A készülék informatikai tudás nélkül is kényelmesen használható. A pályázóknak az eszköz elnyeréséhez önrész befizetését kell vállalniuk, azaz a nyertesek bruttó 210 ezer helyett 30 ezer forintért juthatnak hozzá a készülékhez.

3. Használt számítógépek

Az alapítvány egyik legnépszerûbb kiírása az évrõl évre kiírt használt számítógépes pályázat. Idén 75 használt számítógép nyerhetõ el, a gépek a Pentium 3-as kategóriába tartoznak, Windows 98-as operációs rendszerrel, a JAWS és MAGic programok demo verziójával, valamint a legfontosabb kiegészítõkkel (monitor, billentyûzet, egér, hangszóró) vannak ellátva, piaci értékük kb. 20-25 ezer forint. A nyerteseknek az alapítvány által megbízott kiszállító cég juttatja el a számítógépeket az ország bármely pontjára. Hordozható számítógépekre (laptopokra) idén nem lehet pályázatot benyújtani, az adományozott eszközök mindegyike asztali számítógép lesz.

4. JAWS for Windows és MAGic programok

A JAWS for Windows képernyõolvasó szoftver esetében pályázni lehet
– a program legújabb, 6.20-as verziója második kiadásának elnyerésére (amennyiben a 6.20-as verzióval még nem rendelkezik),
– lehetõség van a Standardrõl Professional verzióra áttérni,
– a 4.02-es vagy az 5.10-es verziót 6.20-asra frissíteni.

A MAGic program esetében pályázni lehet
– a program legújabb, 10.5-ös verziójának magyar nyelvű változatára,
– a Standardrõl a Professional verzióra való áttérésre,
– a beszédtámogatás aktiválására.

+1: MAGic szoftverek frissítése

A MAGic szoftver esetében verziófrissítésre pályázni nem szükséges: az alapítvány idei adományozási akciójának része, hogy minden magánszemély, aki már rendelkezik a MAGic szoftver bármelyik korábbi jogtiszta verziójával, ingyenesen megkapja a legújabb, 10.5-ös honosított változatot. Ehhez külön pályázati adatlapot sem szükséges benyújtani (a pályázat más részében való részvételnek azonban nincs akadálya), az alapítvány októberben minden MAGic szoftver tulajdonosát postai úton egyenként megkeresi, és az így kapott levelet kell majd értelemszerűen kitöltve visszaküldeni.

Pályázati feltételek

A pályázaton kizárólag látássérült magánszemélyek indulhatnak el (18 év alatt csak az általános iskolát már elvégzettek). Egy személy csak egy eszközre és csak egy kategóriában nyújthat be pályázatot (pl. Opal kézinagyítóra vagy használt számítógépre nem lehet egyszerre pályázni), de a pályázati kategóriákat igyekeztünk a célcsoportok (siketvakok, gyengénlátók, számítógéppel nem rendelkezők stb.) igényeinek megfelelően kialakítani. Ez alól kivételt képeznek az alapítványnak a MAGic program jogtiszta verziójával már rendelkezõ ügyfelei, de õk a MAGic frissítését a fenti módon, mindannyian automatikusan megkapják.

Az alapítvány célja, hogy az adományozás még a 2007-es évben megtörténjen, a legtöbb nyertes a nyereményét várhatóan egy decemberben megtartandó adományozási ünnepség keretében veheti át. A lebonyolításhoz szükséges nagy mértékű adminisztráció miatt azonban fokozottan ügyelni kell a pályázati adatlapok pontos kitöltésére, ezért javasoljuk a kitöltési útmutató alapos áttanulmányozását! A fenti okok miatt idén hiánypótlásra sem lesz lehetőség, a hibásan kitöltött adatlapokat, vagy a kért igazolásokat nem tartalmazó pályázati csomagokat sajnos nem áll módunkban figyelembe venni.

A pályázatokat kizárólag postai úton lehet beküldeni az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány, 1580 Budapest, Pf. 35. címre. A postára adási határidõ 2007. október 24., éjfél.

A felhívás részletes szövege, a pályázati útmutató és a szükséges adatlapok is letölthetőek honlapunk Pályázatok, felhívások oldaláról. A pályázati adatlapok beszerezhetõek továbbá az MVGYOSZ Hermina úti központi hivatalában, illetve az MVGYOSZ tagegyesületeinél is. További információt az alapítvány ügyfélszolgálatos munkatársától, Molnár Ákostól lehet kérni, kedden és csütörtökön 9 és 17 óra között az alapítvány Ida u. 7. szám alatti irodájában személyesen, telefonon az (1) 273-3188-as és a (70) 295-9288-as telefonszámon, illetve e-mailben a címen.

Tovább a Pályázatok, felhívások oldalra

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére