Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Tájékoztató az ország licenc program keretében igényelt szoftverlicencek érvényességének átalakításáról

2024.06.23.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek ország licenc programjának eltelt hat évében több mint ötezren igényelték az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, és töltötték le alapítványunk honlapjáról az egyes szoftverek aktuális verzióit és rendszeresen megjelenő frissítéseit. Az idén június 30-án lejáró ország licenc program ismét meghosszabbításra kerül, de ezúttal még egy extra ajándékot is kapnak a látássérült – és olvasásban akadályozott felhasználók.

Az akadalymentes.magyarorszag.hu honlap webes űrlapján igényelhető ún. egyetemes hitelesítő kódok az első aktiválástól számított 365 vagy 730 napon át biztosították a teljes értékű szoftverhasználatot. Örömmel jelentjük be, hogy ezt az időkorlátos használati jogot örökös verzióalapú engedéllyé alakítottuk a gyártó Freedom Scientific cég támogatásával. Tehát ezeknek a licenceknek már nincs lejárati dátumuk, egy újra aktiválást követően bármeddig használhatóak a jelenlegi 2024-es vagy az ezt megelőző szoftververziók hitelesítésére.

A licencátalakítás központilag, automatikusan történt meg, de ahhoz, hogy a telepített szoftver ezt érzékelje, a megkapott hitelesítő kóddal ismét el kell végezni az aktiválást. Ehhez először el kell távolítani az időkorlátos licencet, majd az eltett hitelesítő kóddal ismét elvégezni a műveletet. Fontos, hogy amennyiben nincs meg a hitelesítő kód, akkor ismét be kell nyújtani a licencigénylést a kormányzati portálon, ahol ellenőrzik, hogy történt-e már licenckiadás, és amennyiben igen, akkor a korábban kiadott kódot fogják újra elküldeni. Új licenc igénylésére akkor sincs szükség, ha elfogyott a három aktiváló kulcs, mert – további ajándék gyanánt – a licencátalakítás során mindegyik kulcs visszaállításra került. Tehát az egyszer már lemerített licencek is újra használatba vehetőek!

Az ország licenc program keretében megkapott időkorlátos szoftverlicenc, verzióalapú hitelesítésre történő átváltásához az alábbi lépéssort kell alkalmazni.

(A következő műveletsorban a JAWS programon keresztül mutatjuk be az újra aktiválás folyamatát, de a ZoomText és Fusion programnál értelemszerűen ugyanezen lépéseket kell elvégezni.)

 1. Válassza a JAWS alkalmazásablakot vagy nyissa meg az INSERT+J billentyűkombinációval.
 2. Nyissa meg a Súgó Menüt az ALT+S billentyűparanccsal.
 3. Válassza a “Licenc” almenüt, vagy régebbi verziók esetén a Hitelesítés frissítése parancsot.
 4. Válassza az „Minden termék aktiválás eltávolítása” menüelemet. (Ha megjelenik a „Felhasználói fiókok felügyelete” párbeszédpanel, az ALT+I paranccsal engedélyezze a módosításokat.)
 5. A megjelenő „Termékaktiválás eltávolítása” párbeszédpanelen válassza az „igen” gombot. (Ezt követően indítsa újra a JAWS-t az „Inzert+Szóköz, F4” billentyűparanccsal.)
 6. Az újraindítást követően megjelenő „JAWS aktiválás” párbeszédpanelen válassza a „Hitelesítés frissítése” lehetőséget.
 7. A megjelenő „Freedom Scientific termékaktiváció” párbeszédpanelen kövesse az alábbi lépéseket:
  – Az „aktiválási mód” választógomb maradjon az alapértelmezett értéken (internet).
  – Ha a „hitelesítési szám” mező üres, akkor illessze be a kormányzati portáltól kapott hitelesítő kódot, és válassza a „tovább” gombot! (Ha sikeres az aktiválás, a következő üzenet hallható: „A Fusion aktiválása sikeresen megtörtént, köszönjük!”).
  – A „befejezés” gombbal zárhatja le a műveletet.
 8. Végül indítsa újra a JAWS-t, és a „névjegy” párbeszédpanelen ellenőrizze a licenc adatait!

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Az ország licenc programunkról további tájékoztatást weboldalunkon olvashatnak: https://www.infoalap.hu/orszag_licenc/

 

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Azon érdeklődők számára, akik még nem vették igénybe az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, javasoljuk, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu/

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére