Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Laura és Marcell utazik idén az ICC táborba

2024.06.19.

Farkas MarcellMinden évben más európai országban kerül megrendezésre a Nemzetközi Számítógépes és Kommunikációs tábor, ahol közel 30 ország vak és gyengénlátó fiataljai találkozhatnak egymással, ismerkedhetnek meg az informatika újdonságaival, továbbá egy igazi közösségi élményt élhetnek át ebben a nemzetközi táborban.

A magyarországi látássérült fiatalok tábori részvételét 2005 óta az Informatika a Látássérültekért Alapítvány koordinálja és fedezi annak költségeit. A tavalyihoz hasonlóan idén is két látássérült fiatal és egy kísérő utazik a táborba, úticéljuk pedig a sokak által preferált, élettel teli, titokzatos és gyönyörű Róma lesz!

A jelentkezési időszak végén, a beszélgetéseket követően a Kuratórium végül Putyera Laura és Farkas Marcell kiutazása mellett döntött, kísérőjük pedig, a tavalyihoz hasonlóan, Nagy Bernadett lesz. A látássérült fiatalokat a közelgő eseménnyel kapcsolatban az Infoalap munkatársa kérdezte néhány szóban.

Putyera LauraLaura az idei ICC táborról az alapítvány Facebook oldalán olvasott először, és a felhívás rögtön felkeltette az érdeklődését.

Már korábban is szeretett volna jelentkezni, de végül a kiutazás a Covid járvány miatt akkor nem valósulhatott meg, illetve korábbi résztvevők is meséltek neki a táborral kapcsolatos élményeikről. Emellett egyetemi tanulmányai is az olasz nyelvhez kötődnek, így a helyszín még inkább megerősítette abban, hogy jelentkezzen.

Laura szeret utazni, és megismerni más kultúrákat, emellett úgy véli, egy ilyen nemzetközi tábor hatalmas lehetőség minden fiatal számára a tanulás, és a kapcsolatteremtés szempontjából is.
Nincsenek konkrét elvárásai, de már izgatottan várja, milyen programokon vehetnek majd részt. Reményei szerint sikerül a lehető legjobban kihasználnia a tábor kínálta lehetőségeket, ahogyan azt is, hogy sok új dolgot tanulhat vagy próbálhat ki. Emellett bízik abban, hogy sikerül jó kapcsolatot kialakítania a tábor résztvevőivel és új barátságokat kötnie.

Marcell, aki tavaly már részt vett a csehországi ICC táborban, melyről először a múlt évben hallott egy egyetemi hírlevélben, nagyon jó lehetőségnek tartotta, így idén is jelentkezett. A tábor egy rendkívül pozitív élmény volt számára, és ezért – Laurához hasonlóan – izgatottan várja, hogy az ez évi tábor miket tartogat majd számukra.

Mindhárom kiutazónknak hasznos időtöltést, és örömteli táborozást kívánunk!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére