Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

2024-ben is folytatódik az ország licenc program

2024.06.26.

Továbbra is ingyenesen használhatóak a látássérült embereket segítő szoftverek

 
Meghosszabbításra került az ország licenc program, melynek keretében minden Magyarországon élő és határainkon túli, magyar igazolvánnyal rendelkező látássérült vagy olvasásban akadályozott ember ingyenesen veheti használatba a legnépszerűbb segítő szoftverek 2025-ös verzióinak magyar nyelvű változatait.

Az érintetteket oktató intézmények, foglalkoztató cégek, részükre szolgáltató szervezetek, valamint az őket segítő szakemberek és családtagok szintén térítésmentesen férhetnek hozzá a JAWS for Windows képernyőolvasó, a ZoomText képernyőnagyító és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek licenceihez.

A 2018-ban indult ország licenc program további meghosszabbításával célunk, hogy minden érintett hozzájuthasson a tanuláshoz, munkavégzéshez, valamint az online tájékozódáshoz és az elektronikus ügyintézéshez nélkülözhetetlen segítő szoftverek legfrissebb verzióihoz. Ez a lehetőség ma a világon mindössze két országban áll az érintett emberek rendelkezésére.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését a https://akadalymentes.magyarorszag.hu/ weboldalon található egyszerű és akadálymentes űrlap kitöltésével lehet kezdeményezni.

Az amerikai Vispero cégcsoport által fejlesztett és az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek a https://www.infoalap.hu/orszag_licenc/  weboldalról tölthetőek le, aktiválásuk az igényléskor e-mailben kapott hitelesítő kóddal végezhető el.

Annak a többezer felhasználónak, aki az elmúlt években már élt a licencigénylés lehetőségével, a folytatáshoz először el kell végeznie a segítő szoftvere hitelesítésének újra aktiválását. Ezzel a június 30-án lejáró időkorlátos licence verzióalapúra változik, amely már örökös használati jogot biztosít számára. Így ezeknek a licenceknek már nem lesz lejárati dátumuk, bármeddig használhatóak az engedélyezett szoftververziók hitelesítésére.

Aki már elvégezte a licence érvényességének átalakítását, segítő szoftvere automatikusan fel fogja kínálni számára a verziófrissítés elérhetőségét. Az ezt jóváhagyó felhasználók jogosulttá válnak a 2025-ös új szoftververziók használatára is. Mindazok, akik mostantól hajtják végre a licencátalakítás műveletét, azonnal megkapják a plusz egy verzió használati jogát. Ezzel az ország licenc program meghosszabbításának köszönhetően biztosítottá válik a 2025-ös verziójú segítő szoftverek használati lehetősége.

Amennyiben a kiválasztott szoftver használatával, illetve licenc érvényességének átalakításával kapcsolatban informatikai segítségre van szüksége, kérjük, keresse az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatát az alábbi elérhetőségeken:

Vezetékes telefon: +36 (1) 273-3188

Mobiltelefon: +36 (70) 295-9288

E-mail:  

Honlap: www.infoalap.hu

Azon érdeklődők számára, akik még nem vették igénybe az ingyenes JAWS, ZoomText és Fusion licenceket, javasoljuk, éljenek ezzel a lehetőséggel! Az ország licenc programból már részesült felhasználóknak pedig további eredményes használatot kívánunk választott segítő szoftverükhöz!

Budapest, 2024. június 26.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére