Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2023.10.13.

FEHÉRBOT NAPI ÉVFORDULÓ – IMMÁR 20 ÉVE ADOMÁNYOZ SZOFTVEREKET AZ INFOALAP 

Éppen 20 évvel ezelőtt, 2003-ban adta át az Informatika a Látássérültekért Alapítvány első szoftveradományait, abban az évben összesen 100 látássérült ember kaphatta meg a JAWS for Windows képernyőolvasó program akkori legfrissebb verzióját.

 

látássérült embert szimbolizáló grafikaA projekt keretében az Infoalap nemcsak a szoftver honosítását és a magyar nyelvű termék száz példányának adományozását bonyolította le pályáztatás útján, de ezek mellett a szoftver használatát oktató tanfolyamokat is indított, és már akkor telefonos és e-mailes tanácsadást is nyújtott a nyerteseknek. A program részét képezte anno egy magyar nyelvű oktatási anyag is. Azóta az alapítvány minden évben adományoz. Elsősorban képernyőolvasó és nagyító szoftvereket, felújított számítógépeket, laptopokat és digitális diktafonokat, headseteket juttatott el látássérült diákokhoz, felnőttekhez valamint őket oktató – és segítő szervezetekhez. A 2018-ban indult országlicenc programnak köszönhetően ma már közel ötezer ember használja ingyenesen az alapítvány által honosított legfrissebb képernyőolvasó és nagyító szoftvereket. Az eltelt 20 évben az internethasználat révén a számítógépek és mobiltelefonok átírták a mindennapokat. Örömünkre szolgál, hogy honosítási és adományozási tevékenysége révén az Informatika a Látássérültekért Alapítvány immár két évtizede támogathatja a vak és gyengénlátó embereket abban, hogy a digitális társadalom egyenrangú tagjai lehessenek.

 

Budapest, 2023. október 12.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére