Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Magyar diákok a Nemzetközi Számítástechnikai Táborban

2023.09.25.

Táborozók 2023 augusztus TelcA 2023-as Nemzetközi Számítástechnikai és Kommunikációs Tábor augusztus 17 és 23-a között Csehországban lelt otthonra. Magyarországról két résztvevő, Farkas Marcell és T. Nagy Anna, valamint Nagy Bernadett koordinátor voltunk jelen. A Covid világjárvány óta először megrendezett tábor a megszokottnál jóval kevesebb résztvevővel zajlott. A 12 jelen levő országból 35 fiatal vett részt az 5 napig tartó programokon.

A 28 különböző választható műhelyfoglalkozások során a táborozóknak lehetőségük nyílt kipróbálni magukat a programozásban, a zeneszerzésben, a 3D modellezésben, a különböző sportokban, fejleszthették előadási, számítógéphasználati, valamint térképolvasási képességeiket, és még ezen felül is sok más egyéb program nyújtott lehetőséget a gazdagító tapasztalatcserére.

Telc város főtereA szabadidős programok során megismerkedhettek a résztvevők az UNESCO világörökség részét képező Telc városával, falat másztak, tandemeztek, csónakáztak, de volt lehetőség népszerű számítógépes játékok adaptált változatait is kipróbálni.

Teljes napot tölthettünk a brnói VIDA! Tudományos központban, ahol a radioaktivitásról tanultunk és rengeteg a látássérült látogatók számára is érdekes kiállított tárgyat nézhettünk meg. Álltunk földrengésszimulátoron, lemértük a beszédfrekvenciánkat de legtöbbünk számára a legérdekesebb az a bőrönd volt, ami a benne lévő giroszkóp miatt az ellenkező irányba lendült, mint amerre mozgattuk volna.

Mindannyiunk számára nagy élmény volt a Csehországban töltött néhány nap, hálával és örömmel gondolunk vissza rá.

 

Nagy Bernadett

a magyar csapat koordinátora

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére