Ugrás a főoldalra
English summary

SAJTÓKÖZLEMÉNY

SZÜLETÉSNAPOS ALAPÍTVÁNY ADOTT AJÁNDÉKOT

Becses nap az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (Infoalap) számára a december 7., mert 2000-ben ezen a napon jegyezte be a bíróság a civil szervezetek közé. Az eltelt 22 év alatt annyi szoftver- és tananyagfejlesztést hajtottak végre, hogy nemcsak nekik lehet fontos ez a nap, hanem a teljes magyar látássérültügyi társadalomnak is. Az ő munkájuknak köszönhetően készülnek el ugyanis a nemzetközi szoftverek honosításai, amelyek alapját képezik annak, hogy a vak és gyengénlátó tanulók és munkavállalók helyt tudjanak állni a mindennapokban. Valamint annak, hogy ez a réteg is megtalálja a keresett információkat, tartalmakat az interneten és a speciális tankönyvekben.

De nemcsak az IT területén kívánnak színvonalasat nyújtani, hanem társadalmi szinten is. Remélik, hogy rendszeres adományaikkal megkönnyítik a kommunikációt, ezzel is elősegítve az esélyegyenlőség terjedését.

2022 novemberében 85 digitális diktafont és 100 db mikrofonos fejhallgatót ajándékoztak három budapesti látássérültügyi szervezetnek több, mint 2,8 millió Ft értékben. Az alapítvány ez évi adományozási programjának középpontjában egyrészt azok az okostelefont nem használó látássérült emberek álltak, akik szívesen rögzítik a számukra fontos információkat – ők kapták a digitális diktafonokat. Azokat az internethasználókat pedig, akik gyakran folytatnak beszélgetéseket, akár konferenciabeszélgetéseket is az interneten, mikrofonos fejhallgatókkal ajándékozták meg.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

Made by FortuNet