Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2023 szoftverek decemberi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2023 szoftverek december havi frissítése. Ezúttal a javítások kerültek a középpontba, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson többek között a webböngészők, az Office alkalmazások, az Adobe Acrobat, a Microsoft Teams, vagy éppen a Google alkalmazások használata. Néhány újdonság azért persze mostanra is jutott.

A JAWS közvetlen beállításaiban (INSERT+V) megjelent egy új opció, mely a Cella fejléce és tartalma névre hallgat. Ezzel megadható, hogy a táblázat fejlécei mikor kerüljenek felolvasásra. Alapértelmezetten a cellatartalom előtt kerülnek ezek bejelentésre. A beállítás elérhető az Office 365 alkalmazásaiban (Outlook, Word, Excel), a webböngészőkben (Edge, Chrome, Firefox), valamint a Google Dokumentumokban és a Google Táblázatokban is.

Az Értesítési előzmények párbeszédpanelén (INSERT+SZÓKÖZ, N) már lehetőség van az egyéni szabályok letiltására is.

Az Intelligens képfelismerés szolgáltatással már az Apple-féle HEIC formátumban mentett képekről is kérhető leírás.

Ha egy Teams értekezleten vagy egy hívásban vesz részt, akkor mostantól a JAWS használata során is feloldhatja ideiglenesen a mikrofon némítását a CTRL+SZÓKÖZ billentyűkombináció lenyomásával és nyomva tartásával. Emellett a JAWS bejelenti a mikrofon és a kamera aktuális állapotát az újabb Teams verziókban is.

Felhasználói visszajelzésekre reagálva, visszahelyezésre került a JAWS Tandem lehetőség az Eszközök menü elejére a JAWS főablakában. Ezen felül számos, a stabilitást és a teljesítményt érintő javítást kapott a JAWS.

A ZoomText és a Fusion futásakor megnövekedett teljesítmény tapasztalható a dedikált videokártyával is bíró laptopok esetében. Mostantól ugyanis a ZoomText és a Fusion alapértelmezetten a dedikált videokártyát használja, amennyiben az rendelkezésre áll.

A ZoomText 2023 e havi frissítésében bevezetésre került egy merőben új lehetőség, az ún. Korai átvételi program. Ennek segítségével a felhasználók immáron igény szerint kipróbálhatnak olyan vadonatúj funkciókat és szolgáltatásokat a programban, amelyek még alapértelmezés szerint nincsenek bekapcsolt állapotban.

Egy közelmúltbeli újításnak köszönhetően mostantól az újonnan elérhető főverziók telepítési lehetőségéről is automatikusan értesítést kapnak a felhasználók. Így aki még nem váltott a 2023-as főverzióra, az értesülhet erről a 2022-es szoftververziót futtatva.

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2023.2212 letöltési hivatkozásai:
 


 

 

 
A ZoomText 2023.2212 letöltési hivatkozásai:
 

 

 
A Fusion 2023.2212 letöltési hivatkozásai:
 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2022. december 20.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére