Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Januári cikkajánló

Kedves Olvasóink!
Nagy örömünkre rengeteg új cikk került felolvasásra a www.laprolhangra.hu oldalon. Önkéntes felolvasóink érdekesnél érdekesebb cikkekkel ajándékoztak meg bennünket az elmúlt időszakban is, ezúttal ezek közül állítottunk össze egy válogatást. Ajánljuk figyelmükbe az oldalra felkerülő cikkek böngészését, mert figyelemre méltó és elgondolkodtató, igazi gyöngyszemeket is találhatunk közöttük.

1. Múltbéli pandémiák

Ebben a cikkben megismerkedhetünk többek között azokkal a járványokkal is, amelyek már a történelem előtti időkben is komoly kihívást jelentettek az emberiség számára. Amikor a kereskedelem is lehetővé tette a különféle ökoszisztémákkal való találkozást, a pandémiák már nem csak kis közösségeket érintettek.

Köszönet a felolvasásért, OrionX!

A cikk itt érhető el: Múltbéli pandémiák


2. Szépapától szépunokáig

A cikkben szép magyar nyelvünk, jelen esetben a rokonsággal kapcsolatos jól vagy helytelenül használt szavait vizsgálhatjuk meg egy kicsit közelebbről. Hogyan mondjuk helyesen? Dédapa vagy dédnagyapa? Miért a helytelen formát használjuk? Köszönet a felolvasásért, Csopety!

A cikk itt érhető el: Szépapától szépunokáig


3. Rémségek éléskamrája, a modern élelmiszeripar

A cikkben megismerhetjük az élelmiszeripar történetét. Miért és hogyan fejlődött, modernizálódott? Vajon érdemes teljesen elfelejtenünk vadászó, gyűjtögető életmódunkat? Milyen népbetegségeket okoz az élelmiszeripar modernizálása? Megoldódnának egyre súlyosbodó egészségügyi problémáink, ha csak vegyszermentes zöldségeket fogyasztanánk? Köszönet a felolvasásért, Rozogahaz!

A cikk itt érhető el: Rémségek éléskamrája, a modern élelmiszeripar


4. Testet, lelket megmelenget

Magam a szaunák rendszeres látogatója vagyok. Különösen kedvelem ezt a fajta lazítást a hideg időben töltött intenzív mozgás után, de sokakkal ellentétben nyáron is előszeretettel töltöm az időmet a még melegebb kabinban. A különféle illóolajok pedig csak fokozzák az élményt. Nem mindegy azonban, mit szeretnénk elérni. Hányféle szauna létezik? Melyiknek milyen élettani hatása van? A cikkből megtudhatjuk. Köszönet a felolvasásért, vanyurlilla!

A cikk itt érhető el: Teste, lelket megmelenget


5. A Földről a Holdra

Hogyan nyerhetjük meg a hallgatóságot projektjeinkhez és lehetünk valóban hitelesek? Miképp fejezhetjük ki, hogy őszinték vagyunk? Egyszóval hogyan lehetünk hatásosak egy előadás során? Kapcsolatteremtés, teljes kitárulkozás, váratlan fogások: A cikkben számos példán keresztül tanulhatjuk meg, hogyan legyünk jó előadók. Köszönet a felolvasásért, Hargitavillo!

A cikk itt érhető el: A Földről a Holdra


6. Természetrajongó filmesek: David Attenborough

Bizonyára mindenki számára ismerősen cseng ez a név. Rengeteg gyönyörű, informatív és érdekes természetfilmet köszönhetünk David Attenborough-nak, aki az állatok iránti mély szeretetével hozta hozzánk közelebb a természetet olyannyira, hogy szívünk szerint mi is ott lennénk mellette, hogy láthassuk és hallhassuk azokat a csodákat, amelyeknek ő szem- és fültanúja. A cikkben közelebbről is megismerkedhetünk David Attenborough-val. Köszönjük a felolvasást, zina2005!

A cikk itt érhető el: David Attenborough


7. Keserű méz

Egészségesen szeretnénk étkezni, esetleg fogyókúránkat egészítenénk ki, ennek érdekében pedig megpróbálunk a legkörültekintőbben eljárni. Mégis találkozhatunk olyan termékekkel egyes bevásárló központok polcain, amelyek az ígéretekkel ellentétben nem egészségünk javítását szolgálják. A cikkben, amely nevesít egy konkrét gyártót is, értesülhetünk néhány mézbotrányról, amelynek következményeként a NÉBIH bizonyos termékeket már visszahívott. Köszönjük a felolvasást, emettnikolasz!

A cikk itt érhető el: Keserű méz


8. Gyerekek és a pénz

„Ne halat adj a gyereknek, hanem tanítsd meg halászni.”

Talán ez a szülők egyik legnagyobb és legfontosabb feladata. Hogyan viszonyul az élethez az a gyermek, aki mindent megkapott anélkül, hogy meg kellett volna harcolnia érte? Milyen felnőtté válik az, aki tudja, érti és értékeli azt, amit kapott az élettől? A cikkben a gyerekek pénzhez való viszonyulásáról és életre neveléséről, valamint a pénz veszélyeiről olvashatunk. Köszönjük a felolvasást, Vamoseva.

A cikk itt érhető el: Gyerekek és a pénz


9. Izgalmas? Igen, de másképp

Autórajongók figyelmébe! A cikk a BMW legújabb elektromos autóját mutatja be teljes részletességgel. Ami biztos, az autó nagyon vagány, hihetetlen gyorsulásra képes, és nem olcsó.

Köszönjük a felolvasást, kovacslukacs!

A cikk itt érhető el: Izgalmas? Igen, de másképp


10. A tudatos ősember – Ki a szabadba!

A cikk írója először gyermekkori élményeiről számol be, a továbbiakban pedig összehasonlítja a gyermekkorában tapasztalt, nagyrészt a szabadban kint töltött napokat a jelennel, amikor az ember a saját maga által felépített börtönben él. A cikket hallgatva rájöhetünk, hogy élhetnénk másképp, még ha eleinte kevésbé is tűnik kényelmesnek. Köszönet a felolvasásért, Rozogahaz!

A részletekért kattintson a cikkre, amely itt érhető el: A tudatos ősember – Ki a szabadba!


Kellemes időtöltést kívánunk!

Lapról Hangra csapata

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére