Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

CHIP Magazin februári számának cikkajánlója

Kedves Olvasóink!
Pregh Balázs friss hírekkel, részletes tesztekkel, hasznos tanácsokkal és újabb érdekes alkalmazás-bemutatókkal elhozta nekünk a Chip magazin következő, februári számát. Fogadják szeretettel!

1. Aktuális – Biztonsági hírek

Ahogy mindig, a magazin szerkesztői ezúttal is összeállították a legfontosabb és legfrissebb biztonsági híreket: a nagy népszerűségnek örvendő Apache szerverben sebezhetőséget találtak, ennek köszönhetően pedig rengeteg kártevő juttatható el az internetről a weboldalakat böngésző felhasználókhoz. A szerver szoftverében található GEVA implementáció hibás, így átjárhatóvá változtatja az interneten található szervereket, az adathalászok pedig azonnal lecsaptak a lehetőségre. Túl korán érkezett a LibreOffice frissítése: mit is jelent ez? Figyelem, ismeretlen kémek jelentek meg a Tor hálózaton! Vajon mennyi időre van szükségük az adathalászoknak ahhoz, hogy a cím megkaparintása után támadjanak? A részletekért és a hónap adatlopási ügyeinek meghallgatásáért kattintson a cikkre, ami itt érhető el: AKTUÁLIS – Biztonsági hírek

2. Aktuális – Kipróbáltuk

Mi az a Yubikey? Tényleg új USB kulcsok segíthetik biztonságunkat? Most a cikk szerzői részletesen bemutatják a svéd-amerikai Yubico legújabb biztonsági tokenjét, aminek segítségével fiókunkba egy újabb beléptetési lépcsővel jelentkezhetünk be, védve ezzel online fiókunkat. A cikk itt érhető el: AKTUÁLIS – Kipróbáltuk

3. Aktuális – Számítástechnika I.

Mindannyian saját bőrünkön tapasztaljuk a számítástechnika fejlődésének gyorsaságát, ugyanakkor igényeink is egyre nagyobbak, s mindezekhez egyre nagyobb erőforrás is szükséges. Mit lehet tenni, amikor a jelenlegi megoldások elérik technológiai és fizikai korlátaikat? Hogyan lehet a régi ötleteket felhasználni egyre növekvő és egyre sokrétűbb feladataink elvégzéséhez? A kétrészes cikk itt érhető el: AKTUÁLIS – Számítástechnika I. és AKTUÁLIS – Számítástechnika II.

4. Gyakorlat – Freeware 2022. I.

A magazinban ezúttal bemutatásra kerül a 2022-es év ötven legjobb freeware-e. A szerkesztők a biztonság, a segédeszközök, az irodai alkalmazások, valamint a multimédia témakörökben fellelhető ingyenes programokat tesztelték és mutatták be. Ezek közül némelyik ismerős lehet a számunkra, hiszen évek óta dolgozunk velük. Személyes kedvencem a Notepad++, ami több mint egy szövegszerkesztő: számolja a leütéseket, helyesírási javaslatokat tesz, olvasás alkalmával pedig megjegyzi, hol tartottam éppen aktuális kedvenc könyvemben, sőt egyszerre több fájlt is nyitva hagyhatok úgy, hogy nem szükséges megjelölnöm, hol fejeztem be az olvasást. Nem utolsó sorban pedig teljesen akadálymentes! A kétrészes cikk itt érhető el: GYAKORLAT – Freeware 2022 I. és GYAKORLAT – Freeware 2022 II.

5. Gyakorlat – Home Office optimalizálás I.

Az utóbbi időben nagyobb jelentőséggel bír az otthoni munkavégzés, és amennyiben szeretnénk egészségünket megőrizve hatékonyan dolgozni, nincs mese, nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk kényelmünkre otthonunkban is, ha huzamosabb ideig dolgozunk. Ehhez pedig kevés egy kanapé, vagy egy munkaállomásként használt dohányzóasztal. Mégis hogyan és milyen eszközökkel építhetjük ki kényelmes munkahelyünket a nappaliban? Milyen fontos szempontokat kell figyelembe vennünk? A cikk szerzői segítenek. A kétrészes cikk itt érhető el: GYAKORLAT – Home office optimalizálás I. és GYAKORLAT – Home office optimalizálás II.

6. PC Guru – Hardver

A cikkben bemutatásra kerül a PocketBook InkPad Light névvel ellátott kicsi e-book olvasó minden előnyével és hátrányával együtt. Milyen újdonsággal rukkoltak elő ebben az eszközben, ami még a szkeptikusokat is meggyőzheti? A cikkből kiderül, ami itt érhető el: PC GURU – Hardver

7. Teszt – Appkalauz

A cikkben bemutatkozik a RanDall0 titkos üzenetküldő és a korábban Bingnek nevezett Microsoft Start, amellyel személyre szabott híreket és cikkeket olvashatunk, de sorra kerül a DinoThemes alkalmazás is, ami pedig a Jurassic Parkot hozza el nekünk. Emlékszünk még újévi fogadalmainkra? Gyakrabban járunk konditerembe, vagy elhagyjuk káros szenvedélyeinket… Ha véletlenül elfelejtettük volna, segít nekünk a HabitNow egy amolyan határidőnapló, ami emlékeztet bennünket teendőinkre, közben pedig motivál, és statisztikát készít a teljesítményünkről. Ha pedig egyfajta naplót szeretnénk készíteni az elmúlt időszakról, a One Second Everiday alkalmazást hívhatjuk segítségül, ami 1 másodperces videókat és képeket kombinál felvételeinkből, így látványos videónaplót készíthetünk. Még több alkalmazás megismeréséhez kattintson a cikkre, ami itt érhető el: TESZT – Appkalauz

8. Teszt – Mobiltelefonok I.

A cikk szerzői a 2022. évi csúcskategóriás mobiltelefonokat tesztelték és ismertetik velünk azokat teljes részletességgel. A háromrészes cikk itt érhető el: TESZT – Mobiltelefonok I.TESZT – Mobiltelefonok II. és TESZT – Mobiltelefonok III.  

9. Tippek és trükkök II. – Profi tipp: Windows indulás

Számos program regisztrálja magát, vagy valamilyen komponensét telepítés közben az automatikusan elinduló szoftverek közé, így ahogy a Windows-zal együtt induló komponensek száma nő, operációs rendszerünk úgy áll fel egyre lassabban. Segédprogramok bevezetésével azonban ellenőrizhetjük, hogy pontosan mi is indul el automatikusan gépünk bekapcsolásakor, tájékozódhatunk arról, hogy ezeknek mi a hatásuk és szükség esetén kikapcsolhatjuk azokat, amelyekre nincs szükség. A részletekért kattintson a cikkre, ami itt érhető el: TIPPEK ÉS TRÜKKÖK II – Profi tipp: Windows indulás

10. Vásárlási útmutató – Hálózati eszköz I.

A magazin szerzői ezúttal a Repeaterek és NAS-ek mellett VLAN Routerek sávszélességét, sebességét és hatótávolságát tesztelték, majd leírták a tapasztalataikat. Ezekről a tapasztalatokról és eredményekről olvashatunk nagyon részletesen az ötrészes cikkben, itt érhető el: VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ – Hálózati eszközök I.VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ – Hálózati eszközök II.VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ – Hálózati eszközök III.VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ – Hálózati eszközök IV. és VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ – Hálózati eszközök V.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére