Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2022 szoftverek februári frissítése

FUSION 2022
Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2022 szoftverek február havi frissítése. Ezúttal a JAWS új mondatnavigációs billentyűparancsokat kapott, ill. mindhárom szoftverben új Vocalizer Expressive nyelvek és hangok jelentek meg.

A JAWS asztali billentyűzetkiosztás használatakor mostantól az ALT+NUMPAD PLUSZ és az ALT+NUMPAD MÍNUSZ billentyűkombinációkkal tudja felolvasni a következő és az előző mondatot egy dokumentumban. Ez lehetővé teszi, hogy a korábban a mondatnavigációra használt ALT+FEL NYÍL és ALT+LE NYÍL az egyes alkalmazások által tervezett módon működjön.

Egy új rétegelt billentyűparancs bevezetésével már lehetőség van gyorsan és egyszerűen újraindítani a JAWS-t. Ehhez csupán az INSERT+SZÓKÖZ, F4 parancsot kell használni.

Új Vocalizer Expressive hangok és nyelvek érhetőek el. A JAWS, a ZoomText és a Fusion Hangok hozzáadása/eltávolítása nevezetű segédprogramja mostantól 27 új hangot és 6 új nyelvet kínál.

A Microsoft Excel használatakor megnövekedett teljesítményt, míg a Google Dokumentumoknál tovább javított együttműködést tapasztalhatnak a felhasználók.

A JAWS számos új emoji és szimbólum felolvasására képes az interneten.

A JAWS mostantól az Orbit Research cég Orbit Reader 40 Braille-kijelzőjét is támogatja.

A JAWS, a ZoomText és a Fusion már a Windows 11 SE operációs rendszeren is futtatható, ami leginkább az oktatásban használatos.

A ZoomTextben tovább javult az együttműködés az Outlook és a Word 365, ill. 2016 programokkal. Emellett megnövekedett teljesítmény tapasztalható több szoftver használatakor, beleértve a Microsoft Edge és Excel alkalmazásokat. A Fusion és a ZoomText továbbá a több monitort használóknak is kedvez.

Egy mindhárom szoftver telepítőjét érintő változás, hogy azok mostantól nem kínálnak önálló beszédtámogatást. Fontos, hogy ez az automatikus frissítési folyamatot nem érinti, csak az ún. tiszta telepítést. Utóbbi esetben, amennyiben nincs telepítve egy korábbi verziója a programnak, segítségül hívható a telepítés folyamatához a Windows Narrator, amelyet a CTRL+WINDOWS+ENTER billentyűkombináció lenyomásával lehet elindítani.

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

A JAWS 2022.2202 letöltési hivatkozásai:

 

A ZoomText 2022.2202 letöltési hivatkozásai:

 

A Fusion 2022.2202 letöltési hivatkozásai:

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: http://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

Budapest, 2022. február 22.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére