Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az Infoalap bemutatkozott a Toldy Gimnázium diáknapján

a diákok felpróbálhatták a szimulációs szemüvegeket is2023 március 20. és 24. között a Toldy Ferenc gimnázium diáknapokat rendezett. A tanulók bőséges programkínálatból választhatták ki az őket érdeklő előadásokat, foglalkozásokat.

Március 22-én délelőtt a siketnéma, valamint a mozgáskorlátozott előadók mellett az Infoalap is lehetőséget kapott arra, hogy szemléletformáló előadások keretében betekintést nyújtson a látássérült emberek mindennapjaiba. Az Infoalapot Sebestény Katalin és Geszti Eszter képviselte.

A három egymást követő előadáson összesen hat osztály vett részt.

Alapítványunk munkájának bemutatását követően a diákok kipróbálhatták azokat a szimulációs szemüvegeket, amelyek a különböző látásproblémákat szemléltetik: az eszközöket felpróbálva az önkéntesen jelentkező tanulók beszámoltak arról, pontosan mit és hogyan látnak a szemüvegen keresztül, majd az előadók irányításával és a többi diák bevonásával, a szituációt eljátszva megbeszélték, hogyan érdemes segíteni egy látássérült személynek az utcán, vagy épp mutatni neki egy üres széket. A játék résztvevőjeként és szemlélőjeként is mindenki levonta a tanulságot a maga számára, miközben még jól is szórakozott.

;Geszti Esztert kérdezik a bemutató utánEzt követően előkerültek az okostelefonok: a hagyományos alkalmazások mellett a speciális appok is felkeltették a hallgatóság kíváncsiságát. Egy térkép alkalmazás segítségével a diákok kívánságára körülnéztek, milyen szórakozóhelyek találhatóak a suli közelében, vagy épp megtekintették a közeli utcákat. Közkívánatra újságot is olvastak és pénzt ismertettek fel a megfelelő program használatával.

Az előadók természetesen az idő közben felmerülő kérdésekre is örömmel válaszoltak, és felhívták a figyelmet az alapítványnál a Lapról hangra közösségi kezdeményezés keretében teljesíthető ötven órás közösségi szolgálat lehetőségére.

 

 

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére