Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2023 szoftverek áprilisi frissítése

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2023 szoftverek április havi frissítése. Az aktuális frissítések számos hibajavítást tartalmaznak a jobb felhasználói élmény és a hatékonyabb munkavégzés elősegítése érdekében. A Profivox pedig új meghajtó programot kapott, ami több előnnyel is jár.

A JAWS mostantól egy újabb Profivox meghajtó szoftvert tartalmaz, amely WASAPI támogatással bír. Ez a Dell számítógépeket használók számára különösen jó hír, mivel megszűnnek a Waves MaxxAudio szolgáltatás jelenlétekor esetlegesen tapasztalt memória elfogyási problémák. Ezen felül pedig a Profivox használatakor is elérhetővé válik a hangok dinamikus elhalkítása, miközben a JAWS beszél.

Maga a Profivox beszédszintetizátor ugyan nem része egyik Vispero terméknek sem, azonban a népszerű magyar TTS továbbra is letölthető a honlapunkról, vagy akár a JAWS Súgó menüjének Webes források almenüjén keresztül: 

A WhatsApp asztali alkalmazás februárban bevezetett gyári támogatása tovább finomodott. A JAWS egy folyamatosan lejátszott hanggal jelzi, ha egy partner gépel, amíg azt egy másik esemény meg nem szakítja. A WhatsApp alkalmazásban az ALT+H billentyűkombináció lenyomásával a csevegési előzmények legutóbbi üzenetére kerül a fókusz.

A Google Chrome és a Microsoft Edge webböngészők támogatása szintén jelentősen javult. A JAWS ismételten felolvassa az automatikus kiegészítési javaslatokat a címsávba való gépelés közben. A Gmail használata kényelmesebbé vált a virtuális kurzor kikapcsolt állapota mellett.

Tovább fejlődött a Google Dokumentumok, a Google Táblázatok és a Google Diák webes alkalmazások támogatása is. A Google Táblázatokban mostantól a JAWS Braille-ban is kijelzi, hogy ha egy táblázatcella képletet tartalmaz. A Google Dokumentumokban pedig fejlettebbé vált a táblázatok kezelése.

Jelentősebb javulás tapasztalható az Office 365 alkalmazásainál is, ami az Excelt, a Word-öt és az Outlookot érinti. Ugyanez igaz a Windows 11-re, a Fájlkezelőre és a rendszergazdaként futtatott parancssorra is.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2023.2303 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

A ZoomText 2023.2303 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

A Fusion 2023.2303 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, mert az a meghosszabbított kétéves periódusa alatt megjelenő valamennyi támogatott szoftver verziófrissítését hitelesíti. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2023. április 5.

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére