Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az akadálymentesség világnapja

2023. május 18-án immáron tizenkettedik alkalommal rendezték meg az akadálymentesség világnapja akciót, amelynek célja, hogy beszéljünk és tanuljunk a digitális hozzáférésről, a befogadásról és a fogyatékossággal élő emberek helyzetéről a digitális világban.

Az informatika ma már mindannyiunk életében központi szerepet tölt be, így nagyon is fontos, hogy a fogyatékossággal élő emberek milyen módon érhetnek el egy adott honlapot, hogyan tájékozódnak rajta, és miképp sikerül hozzá is jutniuk a honlapon található információkhoz: a weboldalakon előforduló névtelen hivatkozások, hiányzó űrlapbeviteli címkék és címkézetlen gombok nem könnyítik meg a honlapokon történő információszerzést a látássérült emberek számára.

Hasonlóképp fontos az akadálymentes szoftverek használata is, hiszen sok látássérült ember végez munkát, vagy bonyolít banki ügyeket online felületeken vagy telefonos alkalmazások segítségével.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány komoly szerepet vállal a digitális akadálymentesség területén, hiszen segítő technológiákat tesz elérhetővé, illetve weboldalak akadálymentességi auditálásával is foglalkozik.

Az akadálymentesség világnapjáról és általában az akadálymentességről az érdeklődők további információt angol nyelven az alábbi linken találnak: https://accessibility.day/

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére