Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Publikáció az Infoalap KÉK tananyagairól az ICEVI-Europe legfrissebb hírlevelében

Örömmel osztjuk meg a hírt, az Informatika a Látássérültekért Alapítvány által kidolgozott, Könnyen Érthető Kommunikációs nyelvezettel (KÉK) készült tananyagokról a napokban publikáció jelent meg az európai fogyatékosügyi szervezet, az ICEVI-Europe hírlevelében.

ICEVI-Europe logójaAz ICEVI-Europe Európa-szerte támogatja a látássérült gyermekek és fiatal felnőttek oktatási lehetőségeit és rehabilitációját, az áprilisi hírlevelükben megjelent publikációt az Infoalap munkatársa, Márkus Norbert készítette.

A KÉK tananyagok egyszerű lépésekben vezetik be az olvasókat PC számítógépen a Windows 10 rendszer és az Edge böngésző, valamint iPhone-on az iOS rendszer és a Safari böngésző használatába.

A KÉK tananyagok mindent nagyon egyszerű, rövid mondatokkal magyaráznak el, és megírásukkor külön gondot fordítottak arra, hogy semmit se lehessen félreérteni. A bonyolultabb dolgok több egyszerű lépésre bontva szerepelnek, ezzel is megkönnyítve megértésüket.

A tanulás megkezdéséhez egészen minimális előismeretekre van csak szükség. A tananyagok végigvezetik az olvasót a készülékek elindításától a legfontosabb funkciók és alkalmazások használatán át egészen a dokumentumokban és a weboldalakon történő navigációig, ill. az olyan praktikus „haladó” ismeretekig, mint például a webes űrlapok használata, a fájlok letöltése az internetről vagy a hordozható adattárak használata.

NSZI logóEMMI logóA tananyagokat az informatikától eddig idegenkedő, például idősebb korú, vagy tanulási nehézségekkel küzdő látássérült emberek is hasznosnak találhatják. Ezekből a tananyagokból ők is olyan gyakorlati informatikai ismeretekre tehetnek szert, melyek révén gyorsabban juthatnak naprakész információkhoz, könnyebben és olcsóbban tarthatnak kapcsolatot a számukra fontos személyekkel, ill. tartalmasabban tölthetik el a szabadidejüket. A KÉK tananyagok a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet (NSZI) és az EMMI támogatásával készültek el.

Az angol nyelven megjelent publikáció az alábbi linken érhető el:

http://www.icevi-europe.org/newsletter/issue82.php#_Toc127547724

A tananyagok ingyenesen tölthetők le az Informatika a Látássérültekért Alapítvány weboldaláról: https://infoalap.hu/letoltesek/tananyagok/

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére