Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a látássérült embereknek készített szövegszerkesztés oktatóanyag az ingyenes ECDL-csomag részeként

Örömmel számolunk be arról, hogy az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány – az aktuális ECDL követelményrendszerrel összhangban – elkészítette a speciális oktatóanyag csomag következő elemét. A most kiadásra kerülő szövegszerkesztés oktatóanyag a Microsoft Office Word 2010 program billentyűzet-centrikus használatán keresztül ismerteti a feladatok megoldását.

A kiadvány felhasználásával a látássérült emberek eredményesen sajátíthatják el a számítógépes kapcsolattartásban oly fontos szövegszerkesztési ismereteket, de akár sikeres ECDL modulvizsgát is tehetnek.

Az oktatóanyag megírásakor arra törekedtünk, hogy a leírások képernyőolvasó programoktól függetlenek legyenek, így azokat bátran tanulmányozhatja bárki, aki a számítógépet billentyűzettel vagy képernyőolvasó szoftverrel használja. Az Online alapismeretekhez hasonlóan a Szövegszerkesztés tananyagát is az alapítvány két munkatársa, Herczeg Lajos és Mali Attila írta.

A kiadvány létrehozását a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatta, a hangfelvételek a Miks Csaba Stúdióban készültek.

Az oktatóanyagok bárki számára hozzáférhetőek és ingyenesen letölthetőek PDF formátumban normál és 18-as betűmérettel, valamint felolvasott MP3 és Daisy formátumokban is alapítványunk honlapjának letöltés oldaláról.

A további két modul, a táblázatkezelés és számítógépes alapismeretek, a következő hetekben kerül kiadásra.

Alapítványunk bízik abban, hogy ez az ingyenesen hozzáférhető oktatóanyag nagy segítséget nyújt majd a látássérült embereknek a szövegszerkesztési ismeretek elsajátításában.

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére