Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az INFOALAP a LESEK konferencián

Alapítványunk idén is részt vett a LESEK konferencián, hiszen mindig nagy öröm számunkra, ha személyesen találkozhatunk ügyfeleinkkel, élőben mutathatjuk be nekik, mi mindent tudnak legújabb szoftvereink, segédeszközeink.

Idén is lelkesen készültünk a konferenciára, ahol nemcsak az általunk honosított és forgalmazott segédeszközöket mutattuk be az érdeklődőknek, hanem előadásokat is tartottunk olyan módszerekről, oktatási segédletekről, amelyeket mi ismertethetünk meg a magyar vak és gyengénlátó számítógép-felhasználókkal.

Munkatársaink közül összesen hatan vettek részt a konferencián, hogy a legkülönbözőbb téma iránt érdeklődők se maradjanak technikai tanácsadás nélkül. Alig érkeztünk meg, máris standunk köré gyűltek az első látogatók. Voltak, akik a JAWS for Windows program legújabb verziójában rejlő új lehetőségekről érdeklődtek, mások abban kértek segítséget, hogyan használhatják még eredményesebben a MAGic képernyőnagyító szoftvert. Sokan kérdezősködtek az okostelefonokról, nem egy idősebb érdeklődő volt, aki kollégáink hatására döntötte el, hogy bátran használja ezentúl a legújabb technikai „csodákat”. Külön öröm volt számunkra, hogy olyanok is felkerestek bennünket, akik személyesen szerették volna elmondani, hogy az Infoalap az első hely számukra, ha informatikai kérdésekben segítségre van szükségük.

Kollégáink előadásai sok hallgatót vonzottak az előadóterembe. Alapítványunk elnökének, Szuhaj Mihálynak bevezető szavai után Herczeg Lajos, tananyagfejlesztő informatikus munkatársunk beszélt az Infoalap által kidolgozott új ECDL-tananyagokról, majd bemutatta azt a komplex távoktatási rendszert, melynek segítségével remélhetőleg még többen tanulhatnak informatikát távoktatásban. A Webinar segítségével minden vak és gyengénlátó felhasználó rendkívül egyszerűen az otthonába varázsolhatja a tantermet. A Webinarral internet-hozzáférés, hangszóró és mikrofon segítségével az ország bármely részén kapcsolatot teremthet egymással diák és tanár. Írásban és szóban is kommunikálhatnak, az oktató jegyzeteket, hivatkozásokat, weboldalakat oszthat meg, a tanulók kérdezhetnek, egymással és a tanárral is azonnal kapcsolatba léphetnek. Mindezt akadálymentesen, az otthoni karosszékükből, az utazás fáradalmai nélkül tehetik meg. Kell-e ennél több ahhoz, hogy rögtön tanulni támadjon kedve az embernek? Kollégánk előadása után sokan már az első, webinaros tanfolyamok kezdési időpontja iránt érdeklődtek. Erről hamarosan be fogunk számolni honlapunkon.

Herczeg Lajos után Mali Attila informatikus kollégánk mutatta be a jelenleg még Béta verzióban működő, de hamarosan véglegesítésre és bevezetésre kerülő Robobraille szolgáltatást.

A nap végéig érkeztek standunkhoz a látogatók, akik jobbnál jobb javaslatokkal, kérdésekkel, észrevételekkel örvendeztettek meg minket. Köszönjük mindenkinek, aki megtisztelt bennünket látogatásával. Gratulálunk a nyertesnek, aki az ajándékcsomagban sok más értékes ajándék mellett megkapta az alapítványunk által felajánlott ABBY Finereader karakterfelismerő programot.

Találkozzunk jövőre is a LESEK konferencián!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére