Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló, 2016. január 6.

Minden olvasónknak és felolvasónknak boldog új évet kívánunk!

Repülő bárkák avagy a világ legismertebb utasszállító repülőgépei

Ön azok közé tartozik, akik úgy gondolják, hogy a repülés hozzátartozik a mindennapjainkhoz, vagy azok közé, akiknek még a repülés gondolatától is összeszorul a gyomruk? Bármelyik táborhoz tartozzon is, ne hagyja ki ezt az összefoglalót a repülés érdekességeiről! Néhány perc alatt ízelítőt kaphat a repülés múltjáról, jelenéről, és mindezt kényelmesen, a fotelből! Azok is garantáltan élvezni fogják ezt a rövid „repülőutat”, akik semmi pénzért fel nem ülnének a repülőre!

A nyár első számú ellenségei: a kékmoszatok

Mi mást is csinálhatnánk így, a hóesésben, mint a nyaralás tervezgetése? Ön is szeret tavakban fürdőzni? Esetleg megtörtént már, hogy egy-egy úszkálás után kiütései lettek, esetleg légzési nehézségei, gyomorbántalmai voltak? Tudta, hogy ezt a kék moszatok okozhatják? Most alapos útbaigazítást kaphat ahhoz, hogyan ellenőrizheti, hogy van-e a fürdőhelyén kék moszat, és arról is olvashat, mit kell tennie, ha mégis olyan tóban, folyóban mártózik meg, amelyben elszaporodtak a kék moszatok. Mindenkinek ajánljuk ezt a közérthető és részletes áttekintést, aki tudatosan szeretné megtervezni a következő nyaralását. Sok kellemetlenségtől óvhatja meg önmagát és családját, ha megfogadja az itt olvasottakat!

Mikulás-sapka

Vajon ki tolhatja a kerekes széket?

Karácsonyi forgatag közepén állunk, összekeverednek a zajok, hangok. Egy nevetés válik ki a kavalkádból. Egy férfi nevet egy kerekes székben, sokáig nem látjuk az arcát, csak a másik fiút láthatjuk, aki tolja a kerekes széket. Kik ők? Milyen életfoszlányukat kaptuk el éppen? Mi mondható ki abból a tükörképből, ami összeköti őket, és hogyan kerül képbe a mikulássapka? Nem, ez nem rejtvény, hanem elgondolkoztató, továbbírásra ösztönző, karácsonymeleg történet.

Tömjént, aranyat, mirhát

Hányszor mondjuk, gondoljuk, hogy a „karácsonynak nem szabad az ajándékozásról szólnia, nem a minél újabb és drágább ajándék a lényeg, hanem…”, és már indulunk is az ajándékbeszerző körútra. Ki tehet erről? Nem, nem a reklámok, és nem az az igyekezet, hogy végre egy drága, de használhatatlan tárggyal mutassuk meg szeretteinknek, mennyire szeretjük őket, hanem… Ha hiszik, ha nem, maguk a háromkirályok. A cikk olvasása közben eljátszhatunk a gondolattal, hogyan beszélgetne ma a három király, ironikus, magunkat kikacagó tükröt tarthatunk magunk elé, elgondolkozva buta ajándékozási szokásainkon, és ki tudja, a végére talán rájövünk, hogy el a GPS-szel! A legjobb lenne mégiscsak „azt a csillagot követni, nem”?

Ferenc, az első

Olyan összefoglaló ez a cikk, amelyből megtudhatjuk, miben hozott Ferenc pápa kétéves pápasága újítást az egyházon belül. Nemcsak azt tudhatjuk meg azonban, hogy miben is „első Ferenc”, hanem rácsodálkozhatunk, hogyan, milyen természetesen, egyszerűen hidalja át a távolságot az egyház intézménye és az emberek között. Akár hívő valaki, akár nem, a cikket olvasva egy kicsit az az érzése támadhat, hogy Ferenc pápát ő is ismeri, a pápa ott van az ő mindennapjaiban is.

Semmit sem tesz fél szívvel

Király Viktornak az elmúlt időszakban az egész ország drukkolt. Most közelebbről megismerhetjük őt és családját, megtudhatjuk, kik és mi segített neki a nehéz pillanatokban, és figyelem, lányok! Az is kiderül, hogy Viktor édesanyja milyen társat szeretne a fiának.

6 érdekes élőlény, avagy a nemek közti különbség, 1. rész

Valóságos természetfilmbe csöppenünk, ha elolvassuk ezt a cikket. Ha Ön az állatokról szóló természetfilmek rendszeres nézője, ha a biológiaórákon mindig is ámulattal hallgatta tanára magyarázatát az állatvilág különlegességeiről, akkor Önnek szól ez a cikk! Az első részben az elefántfókák hímjei és nőstényei közötti különbségekről tudhat meg érdekességet, és természetesen szóba kerülnek az elefántfóka-borjak is. Ne mulassza el a cikksorozat többi részét se!

Frank Sinatra

Ki volt Frank Sinatra? Botrányhős vagy érzékeny művész? Hogyan vált a 60-as évek zenei ikonjává? Most egy kicsit közelebb kerülhetünk a titkához, megtudhatjuk, mivel tudta elkápráztatni a közönségét, és mi mindent csinált, mielőtt énekes lett. Magánéletének botrányai sem maradnak említés nélkül, de a legfontosabb mégis az, amit és ahogyan művészként létrehozott.

Mi segíthet a mesterséges megtermékenyítéseknél? 1. rész

Közérthető nyelvezetben megtudhatunk minden fontos információt a mesterséges megtermékenyítésről. Attól kezdve, hogy kiknek van szüksége rá, a folyamat lejátszódásán át, a legújabb kutatásokig minden lényegeset elolvashatunk itt, egy helyen.

Az első „földművelők” hatékonyan használták ki a tájat?

Mikor is kezdtünk kertészkedni? Akár hiszik, akár nem, úgy kilenc-tízezer éve. Most arról olvashatunk, mi ösztönözte az embert a kertészkedésre, milyen hatást gyakoroltak egymásra az első kertek és a táj. A cikk után szinte biztosan még jobban fogják szeretni, ápolgatni növényeiket azok, akiknek van kertjük.

Jó cikkhallgatást, érdekes beszélgetéseket kívánunk az olvasottakról.

a Lapról hangra csapata

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére