Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról hangra cikkajánló 2016. január 25.

Tökéletes befejezés

Mi okozta David Bowie rendkívüli népszerűségét? Egyszerűen a hangja vagy a jó időzítése, a megtervezett élete és halála? Lehet, hogy annak a nagyon tudatosan megvalósított életfelfogásnak köszönhette sikerét, hogy mindig egy lépéssel a divat előtt kell járni? Minden kérdésében azt kutatja ez az írás, hogy ki is David Bowie, és nem elégszik meg az „egy nagy művész volt” közhellyel.

Ha nem lennének gazdag zsidók…”

Mi történt a monarchia korában élt műgyűjtők kincseivel? A műtárgyak mögött emberek, családok tragédiái húzódnak. Most néhány műtárgy és gyűjtő sorsát kísérhetjük figyelemmel a közép-európai történelem különös lenyomataként.

A szerelmes természetű IV. Henrik

Olyan, mintha egy mai filmet néznénk, és akár hiszik, akár nem, ez a történelem… Csupa-csupa szerelmi bonyodalom, számító hercegnők, szeretőket tartó király, törvénytelen gyerekek, akikből lázadók lehetnek… Mi kell még ahhoz, hogy garantáltan odafigyeljen mindenki erre a történetre?

Titkos szenvedély

Milyen is az, amikor az ember megszédül a tértől, vagy csak a lehetőségtől, hogy saját tere lehet? Ki ne látná önmagát az álmodozó, mégis némi számítással tervezgető, az életre képtelensége és szegénysége elől menekülő elbeszélőben? Milyen is ez a figura? Rokonszenves, szánalomkeltő, vagy kifejezetten ellenszenves? Valósághű, vagy az, ahogyan kifejezi magát nagyon is szemben áll valakivel, akit ennek a lánynak a hétköznapjaiba tudnánk helyezni?

Európa vulkánóriása – barátból ellenfél

A titokzatos, félelmetes, kiszámíthatatlan, katasztrófákat hozó Etna nagyon sok embert vonz. Most megtudhatunk minden fontos dolgot ennek a vulkánnak a működéséről, a korábbi kitörésekről, de arról is, mi mindent szeretnének kideríteni a tudósok a közeljövőben várható kitörések előtt. Mindenkinek ajánljuk ezt a cikket, aki beleborzongott már, mi mindenre képes az Etna.

Homo Naledi – az új ősember

Afrikában kétéves kutatómunkának köszönhetően olyan hatalmas mennyiségű ősemberi csontmaradványt találtak, mint előtte szinte még soha. Nemzetközi régészcsoport végezte el a feltárt leletek beazonosítását, és vonta le a cikkben olvasható következtetéseket az ember és majom közötti lényről. Aki elolvassa a cikket, szinte úgy érzi, részese lesz a feltárási munkálatoknak. Azt is megtudhatjuk mellesleg, miért jelent különösen nagy előnyt, ha az ember törékeny, nő, és ráadásul régész is.

Kapaszkodj, Debrecen! Jön a Bűvösvölgy 2.0!

Sokan vannak, akik szeretnék kipróbálni, mit is csinál egy vágó, rendező, miben segít a súgó. Eddig a kíváncsiak ezt csak Budapesten tehették meg. Mostantól Debrecenben is megnyílik a Bűvösvölgy, ahol kreatívan és viccesen tanítják meg a fiatalokat a műsorkészítés csínjára-bínjára, és érzékennyé teszik őket a média rejtette veszélyekre is.

Adventi mese

Senkit ne tévesszen meg a cím! Ez egy olyan mese, amit kicsik és nagyok nemcsak advent idején, hanem egész évben biztosan szívesen hallgatnak. Megtudhatják belőle, miért is lett Kenderikó, a ritkaszépen éneklő kiskakas minden tyúklány álma, de a lényeg, hogy elkészült-e a sál, ami megvédi Kenderikó torkát. Eredeti, kedves, minden ízében szeretni való mesét kap, aki meghallgatja a Kenderikó körüli csodákat.

Vissza akarom kapni Danikáékat Terrytől

A gyerekeit eladó anya egyesíteni akarja a családját. Mi ez? Egy ember őszinte megbánásáról, megrendüléséről van szó, vagy egyfajta szereplési vágyról? Kik is ezek a „korábban eladott” gyerekek, hogyan élnek, mit gondolnak az anyjukról? Az külön kérdés, hogyan, milyen terjedelmű, részletességű cikkben, és mekkora érzékenységgel lehet, szabad bemutatni ezeket az életeket.

Hoppá, mégsem vonult vissza Caramel

Caramel októberben bejelentette, hogy egyéves alkotói szabadságra készül, amire rengeteg magánéleti és szakmai oka van. Eléggé hamar mégiscsak máshogy gondolja. Örülnek ennek az emberek? A rajongók biztosan várják a februári koncertet, akik pedig nem kísérik figyelemmel az énekes mindennapjait, vagy esetleg nem is ismerik, talán megcsóválják a fejüket, és legyintenek a nagy elhatározásaira.

Jó olvasgatást és érdekes beszélgetéseket kívánunk a cikkekről!

a Lapról Hangra csapata

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére