Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Ossza meg tapasztalatait! – Felmérés a magyarországi képernyőolvasó-használatról és web-akadálymentességről

Szántai Károly webfejlesztő, informatikai akadálymentesítési szakember 2014-ben útnak indított egy Magyarországon egyedülálló kezdeményezést, kérdőíves felmérést végzett a Magyarországon képernyőolvasót használók szokásairól, igényeiről, tapasztalatairól. A vizsgálat eredményeit nagy érdeklődés kísérte a vak felhasználók és a webfejlesztők, informatikusok, informatikát oktató szakemberek körében egyaránt.

Mivel az informatika területén úgyszólván „naponta” történnek változások, a szakember úgy véli, mindenképpen érdemes az egy évvel ezelőtti kutatást kibővített kérdéssorral megismételni. Az új felmérés eredményei rávilágítanak majd az elmúlt egy évben bekövetkezett változásokra, és segítik a szakembereket abban, hogy minél inkább felhasználóbarát megoldásokat alkalmazzanak.

Arra kérünk mindenkit, január 18.-ig töltse ki a kérdőívet, hogy megoszthassuk, megvitathassuk egymással az elmúlt egy év tapasztalatait. A felmérés eredményeit várhatóan ez év első hónapjaiban teszi közzé a szakember, honlapunkon mi is beszámolunk majd a vizsgálat megállapításairól. A kérdőív ezen a hivatkozáson érhető el.

Köszönjük mindenkinek, aki részt vesz a kérdőív kitöltésében, ezzel segítve a magyarországi akadálymentesítési szakemberek, web-fejlesztők, és természetesen a képernyőolvasót használók munkáját.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére