Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Jogszabálytervezetek közzététele az interneten

Az Országgyûlés elfogadta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által benyújtott, az elektronikus információ szabadságáról szóló törvényt. Kovács Kálmán informatikai miniszter szerint a törvénnyel olyan új szabadságjog született, amely Magyarországot a világ és Európa élvonalába emeli a közérdekû adatok nyilvánossága tekintetében.

Az elektronikus információ szabadságáról szóló törvény elsõdleges célja az átlátható állam megteremtéséhez szükséges jogi feltételek kialakítása. A törvény
ennek érdekében elõírja a tételesen meghatározott, közérdekû adatok interneten történõ közzétételét, a jogszabálytervezetek, jogszabályok és részben a bírósági ítéletek anonimizált változatának nyilvánosságra hozását, továbbá az adatok kereshetõségét, fellelhetõségét szolgáló egységes közadatkeresõ rendszer kialakítását. A törvény arra is kötelezi a minisztériumokat és önkormányzatokat, hogy a világhálóra feltett jogszabálytervezeteikhez véleményezési lehetõséget biztosítsanak honlapjukon, mely lehetõvé teszi az állampolgárok közvetlen beleszólását a törvényalkotási folyamatba.

„A törvény rendelkezik a Hatályos jogszabályok elektronikus gyûjteménye felállításáról, mely az adott naptári napon hatályos valamennyi jogszabály hatályos
szövegét egységes szerkezetben tartalmazza” – áll az IHM által kiadott sajtóközleményben.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére