Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A Nokia új képernyőolvasó szoftvere

A múlt héten a londoni Nokia World rendezvényen új képernyőolvasó szoftvert mutattak be, amelynek gyártója a Mobile Speak szoftver kapcsán már jól ismert spanyol Code Factory.

A Nokia-képernyőolvasó egy olyan alkalmazás, amely a képernyőn látható tartalmat beszéddé alakítja át. Felolvassa a hívó telefonszámát, a szöveges üzeneteket, a segítségével egy látássérült ember is képes az internetböngészésre, a híváslista és más tartalmak megjelenítésére, a naptár kezelésére. Érintőképernyős és nyomógombos készülékeken egyaránt működik. A képernyőolvasó a megjelenésekor nyolc nyelven lesz elérhető, melyek az angol, spanyol, francia, német, portugál, svéd, finn, olasz.

A Nokia-képernyőolvasó a Nokia internet-boltjából ingyenesen lesz letölthető. Még az idén hozzáférhető lesz a C5 5MP, a Nokia 700 és a Nokia 701 készülékekhez, melyek a Symbian Belle operációs rendszerrel működnek.

A képernyőolvasó szoftver forgalmazásának kezdete egybeesik egy másik fontos újdonság, a Nokia-segédeszközbolt megnyitásával. Itt olyan alkalmazások találhatók, amelyek a látás- és hallássérült, a beszédfogyatékossággal, a felismerési és a kézmozgatási nehézségekkel élő embereket segítik.

A Nokia telefonok Magyarországon is széles körben elterjedtek a látássérült emberek körében, elsősorban a készülékekre utólag feltelepíthető Talks&Zooms képernyőolvasó és nagyító szoftver révén. A fenti hír jelentősége, hogy az újonnan megjelenő, legfrissebb Symbian alapú készülékekhez már nem kell majd külön kiegészítő szoftvert vásárolni, a képernyőolvasó szolgáltatás azonnal elérhető lesz ezeken a készülékeken (hasonlóan az Apple iPhone készülékekhez). Reméljük, a szoftver hamarosan magyar nyelven is megjelenik!

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére