Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Közelkép nyerteseinkről: Zsófi néni

Az "Informatika a látássérültekért" Alapítvány még 2010 decemberében 67 látássérült embert adományozott meg felújított és speciális programokkal felszerelt használt számítógépekkel. Bizonyára kellemes karácsonyi ajándékként fogadták a nyertesek, akik közül ismerkedjenek meg most Horváth Zsófiával.

Amikor Zsófi néni felvette a telefont, a háttérből hatalmas zsivaj hallatszott. El sem tudtam képzelni, mi az. Azután a 75 éves Horváth Zsófia néni felvilágosított: a lakóhelyén, Székesfehérváron működő nyugdíjas klub próbál. Évek óta együtt énekelnek és fellépnek különböző helyszíneken.

Arra a kérdésemre, hogy örült-e a decemberi adománynak azonnal élénk lett és nagy örömmel mondta: -Megvalósult a nagy álmom: a külföldön és a fővárosban élő unokáimmal szinte naponta tudok Skype-on keresztül beszélgetni. A meggyengült látásommal pedig láthatom is őket.

Elmondta, hogy mindig is nyitott volt a világra és a mai korban, amikor a gyerekek kirepülnek a fészekből a kapcsolattartás egyik legfontosabb eszköze a számítástechnika lett. Ő maga is rendszeresen küld email-eket is családtagjainak, barátainak és ismerőseinek. Az internet pedig lehetővé teszi számára, hogy tájékozódjon a nagyvilágban.

-Nem győzök eléggé hálás lenni az Informatika a látássérültekért Alapítványnak ezért az adományért, mivel életem alkonyán is értelmessé teszi napjaimat – mondta.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére