Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

A JAWS és a MAGic program használatával kitágult előttem a világ

Beszélgetés Smid Zsolttal, a Vakok és Gyengénlátók Heves Megyei Egyesületének elnökségi tagjával.

Zsolt negyvenegy éves, Makláron él. Általános iskolába Budapestre, a Vakok és Gyengénlátók Iskolájába járt, középiskolai tanulmányait pedig Egerben végezte. A Főkefe mezőkövesdi gyáregységében dolgozik hat éve.

„Jelenleg egy német cégnek készítünk minőségi díszdobozokat és ajándéktasakokat, ez a munka jó kézügyességet és pontosságot igényel.” – meséli munkájáról.

Nagy kedvencei az autók és a motorok. Érdeklődő, kíváncsi ember, aki nemcsak használja a technikát, hanem érteni is akarja az egyes eszközök működési elvét. „Műszaki beállítottságú vagyok, szeretem az autókat, motorokat, és mindig érdekelt, hogy mi miért mozog.”

Egy műszaki érdeklődésű ember valószínűleg el sem tudná képzelni a mindennapokat számítógép nélkül. Zsolt két éve próbálta ki a MAGic képernyőnagyító programot, amelyre gyengénlátóként szüksége van a számítógép használatához. Eddig csupán a MAGic program demo változatát volt lehetősége használni. „Azért pályáztam az új verzióra, mert szerettem volna végleges szoftverhez jutni. A korábbi változatokhoz képest az új verzió gyorsabb és stabilabb.”

Zsolt az Infoalap honlapját olvasva értesült az adományozási pályázatról. A nyert szoftvert pedig a decemberi adományozási ünnepségen vette át. „Nagy öröm volt számomra, mikor értesültem, hogy megnyertem a MAGic szoftvert, és személyesen átvehettem az alapítvány munkatársaitól egy színvonalas ünnepség keretében.”

Habár rendszeresen tartja a kapcsolatot az Infoalap ügyfélszolgálatával, a MAGic szoftver feltelepítéséhez nem volt szüksége segítségre. Az első tapasztalatai pozitívak a szoftverrel kapcsolatban. Úgy gondolja, az új MAGic könnyebben használható az interneten, mint a régi, jól kezeli a weboldalakat, és tökéletesen együttműködik az Outlook levelezőrendszerrel. A későbbiekben szívesen végezne távmunkát egy, a mostani gépénél nagyobb teljesítményű számítógépen a MAGic programmal. Tapasztalatai alapján megoldásra vár a MAGic és a PDF-dokumentumok összehangolása.

Arra a kérdésre, hogy miben segít számára a MAGic program, Zsolt a következő választ adja, amely egyúttal biztatás is azoknak a látássérülteknek, akik bármilyen okból még vonakodnak a számítógép-használattól: „A MAGic használatával kitágult előttem a világ, segít a kapcsolatteremtésben, levelezésben, információszerzésben. Minden látássérült embernek üzenem, hogy ne féljen a számítógép használatától, mert segít a mindennapi élet dolgainak megoldásában és új lehetőségek megteremtésében!”

A beszélgetés végén megállapíthatjuk, hogy Zsolt egy, a technika új lehetőségei iránt különösen nyitott ember, aki a számítógép-használat népszerűsítésének elhivatott és hiteles képviselője.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére