Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Megjelent a JAWS for Windows, a ZoomText és a Fusion 2024 szoftverek júliusi frissítése

2024.07.02.

Örömmel jelentjük be, hogy elérhetővé vált a JAWS, a ZoomText és a kettőt egyesítő Fusion 2024 szoftverek július havi frissítése. A JAWS a mesterséges intelligencia alapú Intelligens képfelismerés lehetőségeit bővíti ki, míg a Fusion ugyanezen a területen az új Egérmódot kínálja újdonságként a felhasználóknak.

A mesterséges intelligencián alapuló Intelligens képfelismerés szolgáltatás több újítással is megkönnyíti a felhasználást. Az új, minden az egyben billentyűparancs (INSERT+SZÓKÖZ, P, ENTER) abban segíti a felhasználót, hogy ne kelljen minden lehetséges billentyűkombinációt fejben tartania. Ezzel az éppen használt alkalmazásnak vagy környezetnek megfelelő képleírást lehet azonnal megkapni. Például egy MS Teams-ben tartott bemutató esetén leírást ad az aktuális diáról.

Mostantól a mesterséges intelligencia felé kérdéseket lehet intézni az adott képről még az előtt, hogy elküldené azt elemzésre. Így az általános képleírás helyett már célirányosan hozzáférhet az Önt érdeklő információhoz. Ehhez az ALT billentyűvel kell kibővíteni a megfelelő intelligens képfelismerési parancsot. Az Intelligens képfelismerés futtatása után már visszajelzést kaphat a képpel kapcsolatos esetleges problémákról is, amelyek rossz képleírást eredményezhetnek. Például, ha a böngészőablak nincs teljes méretre állítva, a képek kitakarásban lehetnek, ami pontatlan leírásokhoz vezethet.

A JAWS kezdeti támogatást nyújt a Microsoft új Outlook levelező alkalmazáshoz. Ennek azért is van különös jelentősége, mert a tervek szerint az év későbbi részében a Windows rendszerben található Windows Posta és Naptár alkalmazások erre kerülnek majd lecserélésre.

A JAWS az eddiginél fejlettebb Java támogatást kínál, amit egyelőre a Korai átvételi programon keresztül lehet bekapcsolni. Ha engedélyezi a továbbfejlesztett Java Swing támogatást, akkor az ilyen alapú alkalmazásokban gyorsabb és könnyebb navigálást tapasztalhat az érintőkurzor használatakor.

A Microsoft Teams-ben mostantól a CTRL+SHIFT+1 … 9 billentyűkombinációkkal felolvastathatók a legutóbbi üzenetek. Emellett az INSERT+F8 segítségével a Teams eszköztárára ugorhat, míg az ALT+WINDOWS+S hatására a JAWS jelzi a mikrofon, a kamera és a képernyőmegosztás aktuális állapotát egy értekezletben.

Javult a Google Dokumentumok és a Gmail használhatósága is. A webböngészést segítő javítások sokféle vezérlőelemet érintenek, pl. a kombinált listamezőket, a nyomógombokat, a szerkesztőmezőket és az adattáblákat. Számos általános, teljesítménybeli fejlesztés is történt.

A Fusion az ún. Egérmód bevezetésével rugalmasabbá teszi a mesterséges intelligencia alapú Intelligens képfelismerés használatát. A felhasználónak elegendő a CAPS LOCK+CTRL+P paranccsal aktiválnia az Egérmódot, majd az egérmutatót egy kép adott területe fölé vinnie. Hasonlóképpen, a Kényelmes OCR szolgáltatáshoz is elérhető az Egérmód, amely a CAPS LOCK+CTRL+O paranccsal aktiválható.

 

Az új telepítőkészletek az alábbi linkeken, illetve honlapunk Letöltések/Szoftverek oldalán érhetők el.

 

A JAWS 2024.2406 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

A ZoomText 2024.2406 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

A Fusion 2024.2406 letöltési hivatkozásai:

 

 

 

 

Azon felhasználóinknak, akik az ország licenc program keretében egyetemes hitelesítő kódot kértek, nem szükséges új licencet igényelniük, csupán a korábbi, időkorlátos licencüket kell átváltaniuk verzió alapúra. Ehhez a meglévő termékaktivációk eltávolítása, majd a hitelesítés újraaktiválása szükséges. Akik azonban még nem vették igénybe az ingyenes licencet, éljenek ezzel a lehetőséggel, és egy egyszerű webes űrlap kitöltésével igényeljék a használni kívánt szoftverhez a hitelesítési kódot az ország licenc weboldalán: https://akadalymentes.magyarorszag.hu

 

Kérjük, hogy kérdéseikkel és észrevételeikkel, forduljanak bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz.

Elérhetőségeink az alábbiak:

Telefon: +36 (1) 273-3188, +36 (70) 295-9288, e-mail: .

 

Bízunk benne, hogy ismét egy olyan JAWS, ZoomText és Fusion változatot tudunk a magyar látássérült felhasználók rendelkezésére bocsátani, mely az élet minden területén, a munkavégzésben, a tanulásban és a mindennapi életvitelükben egyaránt a segítségükre lesz.

 

Budapest, 2024. július 2.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére