Közhasznú tevékenységeink » Tananyagfejlesztés

 

A tananyag-fejlesztésről

Ahhoz, hogy a vak és gyengénlátó emberek a lehető leghatékonyabban használni tudják az informatika vívmányait, nélkülözhetetlenek számukra a speciális igényeket kielégítő tananyagok. A vak diákok mindegyike tanul általános és középiskolában informatikát. Sokan érettségiznek is belőle, sőt egyre több vak és gyengénlátó fiatal készül informatikai pályára. Mások felnőttként, munkahelyi feladataik még hatékonyabbá tételéhez szeretnék fejleszteni informatikatudásukat, és letenni az ECDL-vizsgát.

Alapítványunk informatikusai évek óta foglalkoznak tananyag-fejlesztéssel vak és gyengénlátó emberek számára. Kollégáink többsége nemcsak sok év tanítási tapasztalatával rendelkező szakember, hanem maga is látássérült, így többszörösen is motivált a megfelelő tanulási és tanítási módszerek megtalálásában és a gyakorlatba történő átültetésében. Tananyagaink a vak és gyengénlátó emberek számára teljes mértékben akadálymentesek, logikus felépítésűek, könnyen érthetőek, gyakorlatorientáltak. Segítségükkel speciális háttérismeretek nélkül is könnyedén el lehet sajátítani az adott tudásegységet.

Tananyagainkkal nemcsak a vak és gyengénlátó diákok informatikatanulását szeretnénk támogatni, hanem tanáraiknak, segítőiknek is szeretnénk olyan ismereteket nyújtani, amelyeket felhasználva még eredményesebbé válhatnak tanítványaik támogatásában. Legutóbbi speciális tananyagunk a 2016 novemberében megjelent Adatbáziskezelés című, amelyre egyaránt szükség lehet az ECDL-vizsgán vagy az informatika-érettségire készülők számára. Ezt a tananyagot a LogMeIn támogatásával készítettük el.

Adatbázis-tananyagunk és egyéb oktatási anyagaink is megtalálhatóak különböző, akadálymentes formátumokban a Letöltés aloldalunkon.

Mindenkinek eredményes és örömteli tanulást kívánunk.

Nyomtatás gomb Nyomtat