Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Ünnepi jókívánságok – Új weboldallal indul az új év az INFOALAP-nál

Az ünnepi készülődés közepette érdemes egy picit megállni, és átgondolni, mi minden történt velünk ebben az évben. Mielőtt az Infoalap gondolatbeli, sok-sok ünnepi finomsággal megrakott asztalához hívnánk Önöket, jólesik felidézni, minek is örülhettünk együtt ebben az évben, egyúttal beszámolunk arról, milyen újdonság vár olvasóinkra a jövő évben.

Munkatársaink az év minden hónapjában azon dolgoztak, hogy az Önök számítógépén a legkorszerűbb képernyőolvasó program fusson, vagyis, hogy stílusosak legyünk, megállás nélkül „peregjen" a gépük „nyelve". Természetesen a JAWS for Windows képernyőolvasó program honosított verzióinak állandó tökéletesítése mellett azon is dolgoztunk, hogy mindenkit „elvarázsoljon" a Fusion, a ZoomText és a MAGic szoftver.

Az év legnagyobb sikere, mindannyiunk büszkesége, hogy ez év nyarától e négy szoftver minden, magyarországi lakhellyel rendelkező magyar állampolgár számára ingyenesen elérhetővé vált egy éven át. Ősztől pedig már a magyar igazolvánnyal rendelkezőknek is ingyenesen hozzáférhetőek lettek ezek, a vak és gyengénlátó emberek számítógép-használatához nélkülözhetetlen programok.

Tudásközpontunkban idéntől több új tréninganyaggal is találkozhatnak a tanulni vágyók, résztvevőként jelen voltunk a visegrádi országok Braille-versenyén, ahol a legfiatalabb versenyzőnk jelentős sikereket ért el a Braille-kijelző és iPhone segítségével megoldandó feladatok teljesítésében.

Lapról hangra közösségi kezdeményezésünkhöz újabb iskolások és felnőttek csatlakoztak felolvasóként, és látássérült olvasóink száma is tovább nőtt.

Elmondhatjuk, sikeres évet zártunk. Ez természetesen nem ok a megállásra, sokkal inkább ösztönzés a továbblépésre. A következő évet mindjárt egy nagyszerű újdonsággal indítjuk, januártól már megújult honlapunkat olvashatják látogatóink. Tartalmát folyamatosan bővítjük majd, tehát napról napra érdemes lesz ellátogatni hozzánk. Őszintén reméljük, áttekinthetőnek és informatívnak találják majd új oldalunkat.

Mielőtt pedig kihűlne közös, képzeletbeli karácsonyi ebédünk, szeretnénk felhívni a figyelmüket, hogy irodánk 2018. december 21-e és 2019. január 3-a között zárva tart, személyes ügyfélszolgálatunk pedig január 8.-án, kedden indul majd újra.

Mindenkinek áldott, békés karácsonyt és boldog új évet kívánunk.
 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére