Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Újabb előrelépés az info-kommunikációs akadálymentesítés terén

Elkészült és ingyenesen letölthető a BeLin 1.5!

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány a múlt évben a Beszélő Linux, azaz a BeLin 1.0 kifejlesztésével elérhetővé tette a látássérült emberek számára is az ingyenes Linux operációs rendszer kínálta lehetőségeket. A fejlesztés újabb állomásaként elkészült a BeLin 1.5-ös változat, amely az Ubuntu 9.04-es verziójára épül (kódneve: Jaunty Jackalope), és megjelenése pillanatában elnyerte az IT Business Leadership Award díját Termékfejlesztés kis és középvállalati kategóriában.A BeLin 1.5-ös verzió főbb újdonságai:
– A súgó és támogató funkció natívan használható, azaz elegendő az adott programban a súgó menüpontot aktiválni és a felhasználó többé-kevésbé ugyanúgy mozoghat a súgó témák között, mintha egy weboldalon navigálna.
– A program automatikusan felismeri a Braille-kijelzőt és képes a magyar euro Braille karaktertábla használatára.
– Az 1.5-ös változatban az Orka képernyőolvasó 2.26-os verziója található. A képernyőolvasó számos új funkciót és javítást tartalmaz, mostantól a beszédparaméterek állításakor azonnal hallható a különbség az egyes értékek között. Képes a program a menük és vezérlőelemek gyorsbillentyűinek felolvasására. Használható benne az oktatói üzenet funkció, ugyanúgy, mint a JAWS for Windows képernyőolvasónál, valamint Firefox web-böngésző használata esetén lehetőséget ad a weblapokon a strukturált navigációra.
– Egyéb újdonságok: beépített hivatkozáslista és címsor lista funkció, kibővített billentyűparancs készlet, multimédiás adathordozók automatikus kezelése. Újdonság továbbá, hogy a leggyakrabban használt programok ikonjai szerepelnek az asztalon, illetve hogy a gyakran hallgatott internetes rádiók linkjei megtalálhatóak a Firefox könyvjelzők menüjében.

Az „Informatika a látássérültekért” Alapítvány reméli, hogy a BeLin 1.5 elnevezésű legújabb Linux kiadás sok vak és gyengén látó embernek nyit ablakot a világra és biztosítja számukra is az információhoz való könnyebb hozzáférést.

A szoftver ingyenesen letölthető az alapítvány honlapjáról (www.infoalap.hu) a letöltések menüpont alól.
Az Informatika a látássérültekért Alapítvány célja, hogy az informatika eszközeivel segítse a látássérült embereket a tanulásban, a munkavállalásban, a mindennapi életben.

Az alapítvány folyamatosan honosítja, adományozza és forgalmazza a JAWS for Windows képernyőolvasó és a MAGic for Windows képernyőnagyító szoftvereket valamint különböző, látássérültek számára kifejlesztett speciális számítástechnikai eszközöket (pl. PAC mate – jegyzetelőgépeket, Braille-kijelzőket, OPAL, TOPAZ digitális nagyítókat).  Működésének elmúlt nyolc évében mintegy 98 millió Forint értékben közel 1500 látássérült embernek tudott segítséget nyújtani.

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

"Informatika a látássérültekért" Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére