Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Tanfolyami képzés

A számítógép-használata támogatótechnikákkal óriási lehetőség a vak és gyengénlátó emberek számára. Mint az élet annyi más területén, itt is meg kell tanulni élni ezzel a lehetőséggel. Az Infoalap oktatótermében indított egyéni, kiscsoportos, és akár külső helyszínekre kihelyezett képzéseken a számítógép-használat alapjaira tanítjuk meg vak és gyengénlátó ügyfeleinket. Vak és gyengénlátó informatikusaink a saját tapasztalataikból és a tanítási tevékenységük során megválaszolt rengeteg kérdés alapján jól tudják, hogy vak vagy gyengénlátó emberként nemegyszer másképpen kell és lehet használni a számítógépet, mint ahogyan azt egy látó felhasználó elképzeli. Sokszor a felhasználó kreativitására, kitartására van szükség. Máskor könnyedén megy minden néhány billentyűparanccsal, sőt… Nem egy vak vagy gyengénlátó ügyfelünk vált tanfolyamainknak köszönhetően annyira jártassá a számítógép-használatban, hogy munkahelyet váltott, befejezte tanulmányait, vagy akár maga is programozó lett.

Tanfolyamainkat családias légkör, az egyéni igények maximális figyelembe vétele jellemzi. Oktatóink számára nincs lehetetlen, tehát, hogy szakmailag fogalmazzunk, „szótárukban nem szerepel lehetetlen, ezt „átkódolták” a „találok rá megoldást” parancsra. Azok, akik nálunk sajátították el a számítógép-használat alapjait, később is felkeresnek bennünket segítségért, ötletekért, egy új program telepítéséért, vagy „csak” azért, hogy beszámoljanak arról, hogyan hasznosították az Infoalapnál tanultakat.

Ahhoz, hogy a tanulás igazán gördülékenyen menjen, saját fejlesztésű, vakbarát tananyagokat állítottunk elő, vagy adaptáltunk a magyar nyelvű számítógépes környezetnek megfelelően.

Tananyagainkat a Letöltések/tananyagok oldalunkon találja.
 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére