Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Önkéntesek fogadása

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány a megalakulásától kezdve szívesen fogad önkénteseket. Tudjuk, hogy munkájuk nélkülözhetetlen fő célunk megvalósításához, a vak és gyengénlátó emberek életének megkönnyítéséhez az informatika segítségével.

Önkénteseink megtalálhatják széles tevékenységi körünkben azt a feladatot, amelyet igazán örömmel végeznek. Vannak olyan területek munkánk során, amelyeknek az önkéntesek a működtetői. Az ő állandó jelenlétük nélkül nem létezhetne Lapról hangra közösségi kezdeményezésünk. Ez a közösségi összefogás egy valóságos, eleven közösséggé, újságolvasó mozgalommá vált az elmúlt évek során, amely hidat képez a nyomtatott újságokból az internetre cikket feltöltő felolvasók és a vak és gyengénlátó újságolvasók között.

Vannak időszakos feladatok, például látássérült munkatársaink kísérése rendezvényekre, amelyekhez szintén kell lelkes önkénteseink segítsége.

Vannak olyan területek, ahova azokat az önkénteseket várjuk, akiknek munkájuk a hobbijuk. Itt olyan informatikusokra, szakfordítókra gondolunk elsősorban, akik a mindennapi rutinjuktól elszakadva, szívesen felfedezik a vakügyi informatika lehetőségeit, és örömmel oldanak meg számukra szokatlan informatikai részmunkákat, nyitottan fogadják az „Oldd meg egér használata nélkül!” kihívását.

Azokat pedig, akik felolvasással, személyes segítségnyújtással és informatikai munkálatokkal nem tudnak bennünket segíteni, de szeretnének részesei lenni a vak és gyengénlátó emberekért végzett munkánknak, arra kérjük, hogy ajánlják fel számunkra személyi jövedelem adójuk 1%-át! Ennek köszönhetően olyan hardvereket és szoftvereket adományozhatunk, amelyek segítik a vak és gyengénlátó magánszemélyek információhoz jutását. Örömmel fogadunk továbbá használt, de jó állapotban lévő számítógépeket vagy egyes hardver eszközöket (billentyűzet, monitor, stb.). Pénzadomány felajánlásával, adománygyűjtő doboz kihelyezésével cégeknél is tudja segíteni azt a célunkat, hogy minél több vak és gyengénlátó embert a számukra megfelelő, naprakész hardverekhez és szoftverekhez juttassunk.

Ha a felsoroltak között nem találja az Önnek való önkéntes munkát, de szívesen csatlakozna hozzánk, keressen meg bennünket ötleteivel, javaslataival. Minden önkéntesre szükség van. Nálunk nem történhet meg az, hogy ne fogadnánk örömmel valakit, aki nekünk ajánlja idejét, munkáját, lelkesedését még akkor is, ha csak rövid, önkéntességre fordítható ideje van. Az Infoalap önkénteseként minden percet hasznosan és örömmel fog tölteni.

 

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére