Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat. Ezek a listák olyan informatikai megoldásokról nyújtanak információt a látássérült embereknek, melyek segítik az akadálymentes szoftveres környezet kialakítását. Levelezési listáink tagjai értesülhetnek a legfrissebb technikai újdonságokról, tippeket és kezelési tanácsokat kaphatnak az Infoalap szakértőitől, illetve a többi listatagtól.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány a következő informatikai témájú levelezési listákat üzemelteti:

Mobil-info — Mobil kommunikáció és navigáció a látássérült emberek szolgálatában

A levelezési listán a látássérült felhasználókat érintő mobilos megoldások kapnak helyet.

Manapság az IOS és Android rendszerű készülékek és a rajtuk futó alkalmazások nagy mértékben megkönnyítik a látássérült emberek életét. Egy mobil eszköz mostanra alkalmassá vált a munkára, tanulásra és szórakozásra. A mobil-eszközök, szoftverek és szolgáltatások mellett a levelező-listán helyet kap minden olyan elektronikai eszköz és megoldás, mely megkönnyíti a látássérült emberek életét. A levelező-listán az alapítvány munkatársai, illetve a nagy tapasztalattal és tudással rendelkező tagok segítik a kezdő vagy információval nem rendelkező érdeklődő felhasználókat.

A mobil-info levelezési listára való feliratkozás az alábbi oldalon lehetséges:

http://infoalap.eu/mailman/listinfo/mobil-info_infoalap.eu

JAWS-lista

A képernyőolvasó egy olyan szoftver, amely lehetővé teszi a vak vagy gyengénlátó felhasználó számára, hogy beszédszintetizátorral vagy Braille-kijelzővel elolvassa a számítógép képernyőjén megjelenő szöveget. A Windows operációs rendszeren a JAWS (Job Access With Speech) az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb képernyőolvasó a világon. A JAWS programot olyan számítógép-felhasználók számára fejlesztették ki, akik nem látják a képernyőn lévő tartalmat, vagy nem tudják kezelni az egérrel a számítógépet. A JAWS képernyőolvasót több mint 20 éve az Informatika a Látássérültekért Alapítvány honosítja, továbbá ügyfélszolgálatot és levelező-listát üzemeltet a JAWS program támogatásához. A lista a Windows operációs rendszer és az azon futó alkalmazások képernyőolvasó programmal történő, billentyűzetcentrikus használatáról szól. A JAWS levelezési listára való feliratkozás az alábbi oldalon lehetséges:

http://infoalap.eu/mailman/listinfo/jaws-lista_infoalap.eu

Mac-info

Az Apple régóta kiemelt figyelmet fordít a termékeivel kapcsolatos kisegítő lehetőségek fejlesztésére, így a fogyatékossággal élők is teljes mértékben kihasználhatják a Macekben rejlő lehetőségeket. A cég több alkalommal is díjat kapott ezekért a fejlesztésekért. A macOS operációs rendszer látássérült felhasználói számára létrehozott levelező-listán a macOS operációs rendszer kezeléséről és a hozzá kapcsolódó eszközök és alkalmazások használatáról cserélhetnek tapasztalatokat a lista-tagok, illetve tanácsokat is kérhetnek egymástól. A mac-info levelezési listára való feliratkozás az alábbi oldalon lehetséges:

http://infoalap.eu/mailman/listinfo/mac-info_infoalap.eu

BeLin

Mindenki előtt nyitott az alapítvány által fejlesztett, ingyenesen elérhető beszélő Linux, azaz a BeLin. A projekt létrehozásakor az volt a célunk, hogy az egyetemes tervezés jegyében a felhasználók minden csoportja ki tudja használni a Linux operációs rendszer nyújtotta lehetőségeket.

A BeLin operációs rendszer egyszerűen kezelhető, ingyenesen elérhető, és folyamatosan kap frissítéseket. A BeLin kiadások a népszerű Ubuntu Linux változatokon alapulnak, ezen kívül a BeLin operációs rendszer tartalmaz az Infoalap által fejlesztett hasznos alkalmazásokat is.

A BeLin kiadás legfrissebb verziói és a rendszer használatának elsajátítását megkönnyítő tananyagok ingyenesen tölthetőek le az alapítvány honlapjának Letoltesek/Szoftverek oldaláról.

A BeLin rendszer akadálymentes használatában további segítséget kap hatnak a látássérült felhasználók az Infoalap által üzemeltetett levelező-listán is. A felmerülő kérdésekre az alapítvány munkatársai, illetve a gyakorlottabb listatagok próbálnak meg választ adni.

A BeLin levelezési listájára az alábbi címen iratkozhat fel:

http://linux.infoalap.eu/mailman/listinfo/linux_linux.infoalap.eu

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére