Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Mi mindent érhetünk el 1%-kal?

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány látássérült és látó munkatársai immár húsz éve azért dolgoznak, hogy a modern technika eszközeivel megkönnyítsék a vak és gyengénlátó emberek mindennapjait.

A látássérült emberek életében rendkívül fontos, önállóságot segítő eszköz a számítógép.

Míg egy látó ember megválaszthatja, hogy milyen formában, papír alapon vagy elektronikusan szeretne elérni egy adatlapot, valamely információt, akár egy könyvet, addig a vak és gyengénlátó emberek számára sokszor kizárólag az interneten történő utánajárás, elektronikus adatlap-kitöltés, digitális könyvolvasás az egyetlen lehetséges módja a tájékozódásnak vagy egy munkafolyamat elvégzésének.

Ehhez az alapítványunk által honosított képernyőolvasó és nagyító programok, az általunk kiadott különböző speciális tréninganyagok segítik hozzá a látássérült embereket.

Megalkottuk a leggyakrabban használt operációs rendszer ingyenes alternatívájaként választható Beszélő Linuxot, a BeLint. Segítségünkkel egyre több weboldal válik akadálymentessé, országlicenc programunk keretében pedig már második éve juthat minden látássérült vagy olvasásban akadályozott ember ingyenes képernyőolvasó és nagyító programhoz.

Ügyfélszolgálatos kollégáink készséggel, rengeteg tapasztalattal és empátiával állnak minden felhasználói kérdés elé, Lapról hangra portálunk napról napra bővülő cikkállománnyal, közel 9 ezer felolvasott cikkel áll látássérült olvasóink rendelkezésére.

Abban, hogy egy vak vagy gyengénlátó diák hozzájuthat az általunk fejlesztett akadálymentes matematikai tartalomkészítést oktató tréninganyaghoz, vagy társaival minden évben egy-egy európai városban táborozhat, szintén hatalmas szerepe van az Ön adója 1%-ának.

1%-kal az is elérhető, ami első látásra lehetetlennek tűnik.

1% pont elég ahhoz, hogy beszéljen a számítógép, szkenneljen az akadálymentes szoftver, és 1% kell ahhoz is, hogy egy vak vagy gyengénlátó ember azt érezze, nagyot fordult az élete, élhetőbb lett a világ a technika segítségével.

Ha Ön is úgy gondolja, hogy 1% csodákra képes, akkor támogasson bennünket adója 1%-ának felajánlásával, hogy közösen tegyük láthatóvá a világot!

1% - SOK SZÁZ ESÉLY! 

1% – SOK SZÁZ ESÉLY!

Alapítványunk adószáma: 18171776-2-42

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére