Ugrás a főoldalra
Ugrás a tartalomra
Hivatkozások aláhúzása
English summary

Lapról Hangra cikkajánló 2020. április

Ez a tavasz nem olyan, mint a többi. Azt hiszem, okát nem kell részleteznünk. Kényszerűségből sokkal több időnk van olvasni és felolvasni. Ami tehát általánosságban hátrány, az a Lapról Hangra olvasói számára előny: az oly sokszor elhangzó: „És én hogyan segíthetek?!” kérdésre a Lapról Hangra önkéntes felolvasói – a hangosújság szempontjából – a lehető legjobb választ találták meg. Felolvasnak, hogy az olvasók minél több, minél színesebb cikkhez juthassanak hozzá. Nemcsak a cikkek száma, hanem az önkéntes felolvasóké, valamint a témaköröké és kiadványoké is megszaporodott. Ez úton is elnézést kell kérnünk azon régi és új felolvasóinktól, akiket ebben az ajánlóban nem említünk meg, ennek oka a terjedelmi korlátokban keresendő.

Reméljük, hogy lelkesedésük ahhoz vezet, hogy egy igazi közösség részei, aktív alakítói legyenek. Az új felolvasók maguk a megtestesült fiatalság és nyitottság. Munkájukat ez úton is köszönjük, és arra biztatjuk őket, hogy ha az élet visszatér a rendes kerékvágásba, akkor is szánjanak ránk egy kis időt.

Olvasóinkat arra biztatjuk, hogy látogassák a Lapról Hangra honlapját, vagy használják a mobiltelefonos alkalmazást, hogy a cikkeket igényeiknek, szokásaiknak megfelelően kényelmesen hallgathassák meg. Örömmel jelenthetjük, a Lapról Hangra szinte felrobbant a sok újdonságtól.

Tudományos kérdezz-felelek

Könnyen fogyasztható tudományos érdekességek, ezúttal az informatika világából.

A Chip Magazin 2019. évi júliusi számában megjelent cikket szorgalmas felolvasónk, SchutzDavid tolmácsolásában hallgathatjuk meg.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Tudomanyos-kerdezz-felelek

Rémhírterjesztés

Nem, nem! Ne arra gondoljunk, hogy álhírgyárosok riogatnak minket! Ez a cikk nem erről szól, hanem arról, hogy a gyerekek hogyan beszélgetnek egymás közt a koronavírus-járványról, és az okosan hozzáálló szülő hogyan próbálja meg helyretenni a tévhiteket.

A cikket régi, szorgalmas felolvasónktól, a Nők Lapja oszlopos cikkszállítójától, Bajnok Boritól kapjuk. Megjelent a Nők Lapja 2020. évi 12. számában.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Remhirterjesztes

Az anyóka és a jegesmedve

A Nők Lapja 2020. évi 13. számában megjelent inuit népmese, melyet Zalka Csenge Virág újramesélésében olvashatunk, csodálatos kis történet. Bár mesének van címkézve, mindenki számára megszívlelendő, megható történet.

Köszönjük a felolvasást Rafakatának, akit új felolvasóink között üdvözölhetünk.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Az-anyoka-es-a-jegesmedve

Egy édesanya, aki szülőként megbukott

A Nők Lapja 2020. évi 7. számában megjelent cikket RafaKata tolmácsolásában hallgathatjuk meg. Érdemes, mert a megrendítő cikkből rengeteg tanulságot szűrhetünk le, hogyan nem szabad pokollá változtatni gyermekünk életét, miközben azt hisszük, a legjobbat tesszük vele.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Egy-edesanya-aki-szulokent-megbukott

A jól működő személyiség

A HVG Extra Pszichológia 2016. februári számában megjelent cikket bátran forgathatják a pszichológia iránt érdeklődő laikus olvasók. Átfogó képet kapnak belőle a személyiségelméletekből, s talán a cikk végére kiderül, milyen is a jól működő személyiség.

A cikket új, Esszztterr nicknevű felolvasónk tolmácsolja, aki bizonyára egy jól működő személyiség, ha képes volt a felhasználónevét így cifrázva, viccesen megadni. Ha kellő humorral állunk saját magunkhoz, másokkal is gördülékenyebb a kapcsolatteremtés.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/A-jol-mukodo-szemelyiseg

Pillangóhatás

A cikket az Éva Magazin 2019. decemberi számában olvashatjuk.

Tudományról vagy egyszerű hisztiről van szó? Pszichológia, közgazdaságtan, matematika vagy statisztika?

Ha elolvassuk ezt a cikket, sokkal nem leszünk ugyan okosabbak, de legalább elkezdünk gondolkodni. Tanulságos példákat láthatunk arra, hogy egy apró esemény olykor milyen változásokat képes elindítani.

Köszönjük a felolvasást új felolvasónknak, HaigliGabinak.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Pillangohatas

Tej vagy növényi italok

Rengeteg a tévhit a táplálkozással kapcsolatban. Ez a cikk közérthetően igyekszik eloszlatni a tej és a növényi italok kapcsán keletkezett tévhiteket.

Megjelent a Nők Lapja 2020. évi 8. számában. A cikket új felolvasónk, Pe1ka tolmácsolásában hallgathatjuk meg.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Tej-vagy-novenyi-italok

Kortalan szeretnék maradni – Interjú Till Attilával

A Nők Lapja 2020. évi 13. számában megjelent interjúból rengeteg érdekességet megtudhatunk a színészként, műsorvezetőként, rendezőként is ismert hírességről, mondhatnánk, média-polihisztorról.

A cikket Rafakata tolmácsolja számunkra, köszönjük.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Kortalan-szeretnek-maradni-interju-Till-Attilaval

Így tart tovább notebookod akkuja

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor laptopunk feladja, mert kifogyott a szuszból. A Chip Magazin 2019. júliusi számában megjelent cikk sok hasznos tudnivalóval szolgál.

Köszönjük a felolvasást SchutzDavidnak.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Igy-tart-tovabb-notebookod-akkuja

Karanténban a család – Új szabályok

A Nők Lapja 2020. évi 13. számában megjelent cikk szomorú aktualitása ellenére igen remekbe szabott írás. Ha Rafakata segítségével elolvassuk, jelentős mértékben megkönnyíthetjük mind saját életünket, mind a közelebbi-távolabbi rokonainkét, ismerőseinkét.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Karantenban-a-csalad-uj-szabalyok

Japán makákói kínzó tradíció

A National Geographic 2020. évi márciusi számában megjelent cikk a felütése ellenére szerencsére javarészt nem a kínzásról szól, inkább elrettentő példa. Betekintést kapunk abba, hogy az ember ezeket a nagyszerű kis állatokat milyen módon használja fel a szórakoztatásra. Azt mindenki az állatokhoz való viszonya alapján döntheti el, hogy a cikkel milyen területen és menyiben ért egyet. De az nem kérdés, hogy ez a tevékenység nagyon árnyalt és sokszínű.

Köszönjük új felolvasónk, Nagyváradi Gábor munkáját.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Japan-makakoi-kinzo-tradicio

A pofon

Bajnok Bori szépirodalom-szállító szokásához híven érző átéléssel, jó stílusérzékkel kínálja nekünk a megrendítő, a tárcanovella és a jegyzet határán billegő, minőségi újságírási esszenciát, nyugodtan mondhatjuk, a szépirodalmat. Igen, a Nők Lapja helyet ad tárcanovelláknak, és bár ez a novella egyáltalán nem nőies, hogy is lehetne egy pofon az, nem kérdés, hogy helye van a Lapról Hangra honlapján.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/A-pofon

Lackfi János

Hornai Gábor ez úttal is egy remek interjút tár elénk, ami inkább portré, hiszen Lackfi János felesége beszél az ismert íróról és magáról is.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Lackfi-Janos1

Legóház

A cikk az okosotthonokról, illetve azok nem szakszerű tervezéséről, a hibás kiépítés kockázatairól szól.

Megjelent a HVG 2019. évi 48. számában, a cikket új, fiatal és lelkes felolvasónk, Piplikocc segítségével ismerhetjük meg.

Link a cikkhez: http://www.laprolhangra.hu/cikk/Legohaziko

Az ajánlót készítette:

Dr. Simon Gergely önkéntes

 

Hír elküldése e-mail-ben űrlap mutatása

Informatika a Látássérültekért Alapítvány - Főoldal

Kiemelt információk

1% - SOK SZÁZ ESÉLY

Kérjük, hogy adója 1%-ának felajánlásával Ön is támogassa alapítványunk közhasznú tevékenységét!

Adószámunk: 18171776-2-42.

Átlagosan 4 adózó 1%-os felajánlásából már beszerezhető és felszerelhető egy használt számítógép, 12 felajánlásból egy képernyő nagyító szoftver, mellyel egy látássérült ember internetezni, e-mailezni, dolgozni vagy tanulni tud, ami hozzásegítheti őt ahhoz, hogy teljesebb, emberhez méltó életet élhessen.

További információk

 

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány levelezési listái

Az Infoalap terméktámogatásának részeként évek óta működtet különböző levelezési listákat.

További információk

 

Lapról Hangra

Lapról Hangra portál

Látó önkéntesek felolvasásában meghallgathatóvá válnak a nyomtatásban megjelenő újságcikkek.

Tovább a Lapról Hangra portálra

 

 

Az akadálymentességről kis- és középvállalkozásoknak

A Vodafone Digitális Díj logója

ORSZÁG LICENC

Most ingyenesen igényelhetők a JAWS for Windows, a ZoomText, a Fusion és a MAGic programok teljeskörű használatát lehetővé tevő licencek.

Licenc igénylés
Ország licenc szoftverek letöltési oldala
Kérdések és válaszok az ország licencről

 

Made by FortuNet
Az oldal tetejére